VIDEO Statuile lui Barbu Delavrancea, Ciprian Porumbescu şi Nicolae Gane au fost furate la Iaşi, chiar din Parcul Copou

0
0
Cele trei busturi ale personalităţilor române au fost smulse de pe socluri de hoţii din Iaşi. Foto: Ziarul de Iaşi
Cele trei busturi ale personalităţilor române au fost smulse de pe socluri de hoţii din Iaşi. Foto: Ziarul de Iaşi

Statuile marilor personalităţi sunt confecţionate din bronz şi cântăresc câteva sute de kilograme. Poliţiştii, împreună cu criminalişti ieşeni investighează furtul de o gravitate fără precedent.

Poliţiştii ieşeni au început astăzi o investigaţie pentru a afla cine este responsabil pentru furtul petrecut, cel mai probabil, noaptea trecută.

Oamenii legii presupun că ar fi fost implicate mai multe persoane, mai ales că un bust din cele furate cântăreşte câteva sute de kilograme.

Este un mister cum nimeni nu i-a zărit pe hoţii care au plecat cu busturile, mai ales că unul dintre ele, cel al scriitorului Barbu Ştefănescu Delavrancea, este situat la intrarea din parcul Copou.

Celelalte două statui, ale celebrului compozitor Ciprian Porumbescu şi al scriitorului Nicolae Ganea sunt aşezate una lângă cealaltă. La câteva zeci de metri se află Teiul lui Eminescu.

În parcul din Copou în care se aflau cele trei busturi mai pot fi regăsite şi alte statui ale unor celebrităţi, cum ar fi cele ale lui George Topîrceanu şi Nicolae Tonitza.

Poliţiştii ieşeni au fost sesizaţi cu privire la acest furt duminică dimineaţă. Ei au luat deja la puricat toate locurile în care se vinde fier vechi în oraş.

“Nu avem niciun suspect. Este prematur să vorbim despre asa ceva. Abia au început investigaţiile”, a declarat comisarul-şef Adrian Stoian, adjunctul Poliţiei Municipiului Iaşi, pentru Ziarul de Iaşi.

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite