VIDEO Singura şcoală de ski indoor din România funcţionează la Iaşi. Cursanţii învaţă să schieze pe o suprafaţă sintetică care imită zăpada

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtia artificială a fost instalată într-o clădire de la periferia oraşului, iar cursanţii învaţă să schieze în şedinţe cu durată de o oră.

Prima şcoală de ski indoor din România funcţionează la Iaşi într-o hală situată în cartierul Bucium, la periferia oraşului. Investitorii au adus din Olanda simulatorul care constă într-o bandă rulantă uşor înclinată, acţionată electric, cu lungimea de 7 metri şi lăţimea de 4 metri.

Suprafaţa sintetică imită zăpada, iar cursanţii sau chiar pasionaţii de ski dornici de relaxare folosesc echipament de schiat obişnuit.

Cei care doresc să înveţe să schieze sau să meargă cu snowboard-ul sunt instruiţi de monitori profesionişti, pe parcursul unor sesiuni cu durata de o oră. Cursurile sunt destul de extenuante, motiv pentru care timpul efectiv petrecut pe simulator este de 30 de minute, cu alte 30 de minute pauză.

O sesiune durează 10 minute, urmată de 10 minute pauză. În preţul unui curs, care variază între 50 şi 80 de lei, sunt incluse şi schiurile, casca de protecţie, beţele şi clăparii, toate marca Rossignol. Oferta şcolii Ski Mania mai include şi diverse tipuri de abonamente individuale sau de grup.

Şcoala este deschisă de luni până vineri între orele 10.00 şi 23.00, iar sâmbăta şi duminica între orele 11.00 şi 21.00. Se pot face şi programări online pe site-ul şcolii.

Instructorii spun că cei care n-au pus niciodată schiurile în picioare, până să ajungă la şcoală, au nevoie de minimum zece şedinţe înainte să iasă pe o pârtie adevărată. În plus, aceştia recomandă mult exerciţiu fizic înainte de intrarea pe simulator. 

"Genoflexiuni, flotări sau tracţiuni. Gleznele şi genunchii vor fi foarte solicitati. Alergat pe munte, înot, cine îşi permite, e super recomandat pentru că antrenează toate grupele de muschi", a explicat pentru Pro TV Alex Dobrescu, monitor de snowboard la Ski Mania din Iaşi.

În acest moment, nu este deschisă nicio pârtie de schi la Iaşi. Cea mai apropiată se află la Gura Humorului, la 150 de kilometri distanţă de Iaşi.

Mai puteţi citi:

Singura pârtie de schi din Iaşi, abandonată de Primărie. Ieşenii au şanse mici să se bucure de primele ninsori

Pârtia defectă din Sărărie, asaltată de schiorii ieşeni

Interzis la distracţie la Iaşi. Pârtia de schi şi patinoarul, închise

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite