Pârtia defectă din Sărărie, asaltată de schiorii ieşeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ninsorile nu i-au ţinut în case pe ieşenii puşi pe distracţie. Peste 7.000 de persoane au mers pe singura pârtie de schi din Iaşi pentru a practica sporturile de iarnă.

În timp ce pârtia de 4.000 de metri pătraţi este plină de ieşenii iubitori ai sporturilor de iarnă, instalaţiile defecte cedează în fiecare zi. Astfel, teleschiul s-a stricat de săptămâna trecută, din cauza cablului de tractare. „Cablul de tractare s-a desfăcut la îmbinare. Firma care asigură service-ul nu a putut să vină din cauza zăpezii şi am rezolvat pe plan local. Trei zile nu a funcţionat", a spus Letiţia Palaga, şeful Direcţiei de Administrare a Patrimoniului Public şi Privat.

Cod galben de viscol. Drumuri închise în judeţul Iaşi UPDATE

Şefii insituţiei au găsit o metodă ingenioasă de a-i ţine departe pe iubitorii de săniuş. Angajaţii Primăriei sunt mobilizaţi în fiecare zi pe pârtie pentru ca aceştia să nu intre în partea superioară a dealului. „După ora 17.00, personalul de la parcări este mobilizat să stea să păzească pârtia de sănii. În jur de opt angajaţi stau de-a lungul pârtiei pentru ca ieşenii să nu vină cu săniile din pădure. Ei stau din 50 în 50 de metri", a mai spus Palaga.

FOTO Acoperiş din sticlă doborât de zăpadă în piaţa din centrul Iaşiului

Ieşenii care ajung pe pârtia din Sărărie plătesc 1 leu pentru o urcare cu teleschiul, 11 lei-un abonament pentru 12 urcări, 7 lei-închirierea pentru o oră a unui echipament de schi şi 4 lei-inchirierea pe oră de clăpari, schiuri sau beţe.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite