VIDEO Nouă cărţi celebre condensate într-un minut. Clip ingenios pentru promovarea unui festival de literatură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
"Crimă şi pedeapsă", una dintre scenele clipului, în "traducerea" organizatorilor FILIT Iaşi FOTO: Adevărul
"Crimă şi pedeapsă", una dintre scenele clipului, în "traducerea" organizatorilor FILIT Iaşi FOTO: Adevărul

Organizatorii Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi (FILIT), unul dintre cele mai importante evenimente culturale organizate în ultimii 20 de ani în Capitala Moldovei, au lansat un videoclip de promovare creativ şi amuzant.

Festivalul Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi este un proiect finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Literaturii Române, care va aduce la Iaşi, în perioada 23-27 octombrie 2013, peste 200 de profesionişti ai cărţii, atât din ţară, cât şi din străinătate: scriitori, traducători, editori, organizatori de festival, critici literari, librari, distribuitori de carte, manageri şi jurnalişti culturali.

Cel mai important nume de pe lista invitaţilor FILIT este Herta Müller, scriitoarea cu naţionalitate română şi germană care a fost recompensată în 2009 cu premiul Nobel pentru Literatură.

Pentru promovarea evenimentului, organizatorii au lansat un videoclip, regizat de Radu Jude, în care sunt portretizate, pe durata unui minut, nouă dintre cele mai importante cărţi ale literaturii mondiale. "Traducerea" video a unor lucrări precum "Hamlet", "Anna Karenina", "Metamorfoza", "Moscova - Petuşki" sau "Crimă şi Pedeapsă" este inedită şi amuzantă. Mesajul de final gândit de autorii clipului. "Eşti înconjurat de lietaratură. dar de câte ori ai ocazia să întâlneşti mari scriitori?".

Puteţi consulta lista completă a invitaţilor pe site-ul evenimentului. Iată, mai jos, videoclipul de prezentare al Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi 2013:


Pe aceeaşi temă:

Începe oficial Festivalul Internaţional de Traducere şi Literatură Iaşi. Printre invitaţi, celebra Hertha Müller, laureată a premiului Nobel pentru Literatură

Cristian Tudor Popescu va modera Festivalul de Literatură şi Traducere Iaşi

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite