VIDEO Ciomăgeala tradiţională de la Ruginoasa a fost blocată de jandarmi în ajunul Anului Nou

0
0
Tinerii din Ruginoasa s-au pregătit cu ciomege pentru a se confrunta în ajun de An Nou Foto: Adevărul
Tinerii din Ruginoasa s-au pregătit cu ciomege pentru a se confrunta în ajun de An Nou Foto: Adevărul

Confruntarea cu bâte şi ciomage, care are loc în mod tradiţional în ajunul Anului Nou între tinerii din localitatea ieşeană, a fost stopată de forţele de ordine.


  În mod obişnuit, tinerii din localitatea Ruginoasa se întâlnesc pe străzile comunei mascaţi cu blănuri de oaie şi se lovesc violent cu ciomege în dimineaţa zilei de 31 decembrie.

Cele două cete de flăcăi, împărţite în "Deleni" şi "Văleni", corespondente zonei din comună din care provin, au reuşit în anii trecuţi să păcălească vigilenţa Jandarmeriei, întâlnindu-se într-o zonă nemonitorizată.

În dimineaţa acestei zile, 31 decembrie 2012, forţele de ordine au blocat încă din faşă orice tentativă de a ieşi la luptă a tinerilor, iar Delenii şi Vălenii s-au limitat la o confruntare vizuală. Primii care au cedat au fost cei din valea comunei, astfel că Delenii au fost desemnaţi câştigători, ca şi anul trecut, de către "arbitri" - mulţimea adunată pentru a asista la ciomăgeală.

Din cauza violenţei confruntării, un tânăr a paralizat anul trecut din cauza unei lovituri primite în cap, iar alţi trei au fost grav răniţi

Filmul de mai jos arată gradul de violenţă al confruntării desfăşurate anii trecuţi:
 

Miza acestei bătălii, devenite celebre în România datorită mediatizării din ultimii ani şi care se desfăşoară în fiecare an începând de la mijlocul secolului trecut, este de a câştiga admiraţia fetelor din comună de către ceata declarată câştigătoare.

Mai multe - Iaşi

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite