Vaccinarea la sat, un eşec total. Viceprimar din Moldova: „Majoritatea oamenilor de la ţară nu cred nici acum în coronavirus“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Vaccinarea la sat pare să rămână la stadiul de „dorinţă” pentru autorităţi, care nu au reuşit să convingă oamenii de beneficiile aduse de imunizare. La circa un an şi jumătate de la startul pandemiei, oamenii încă sunt sceptici în privinţa virusului şi refuză vaccinarea.

Eforturile autorităţilor de a creşte numărul vaccinaţilor sunt în zadar, mai ales în mediul rural. În judeţul Iaşi, de circa o lună, ritmul vaccinării a scăzut considerabil, doar câteva zeci de persoane vaccinându-se în cele mai importante comune. 

“Rata vaccinării este mult sub aşteptări şi există riscul ca cel de-al patrulea val să ne surprindă cu număr de persoane vaccinate insuficient pentru a fi protejaţi de răspândirea virusului, mai ales dacă e vorba de tulpina Delta. Din nefericire receptivitatea primarilor este extrem de scăzută şi ne îngrijorează! Aici fie că autoritatea locală nu este recunoscută de cetăţenii de acolo, fie este un dezinteres din partea autorităţilor locale", a declarat Vasile Cepoi, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

În comuna Erbiceni, în luna iunie a fost demarat un maraton de vaccinare, acela fiind ultimul moment important în care locuitorii au răspuns pozitiv la imunizare. 

„S-au imunizat atunci aproximativ 70 de persoane, majoritatea fiind cei trecuţi de a doua tinereţe. Tineretul din păcate nu doreşte să se vaccineze, fiind de părere că vaccinul dăunează pe termen lung. Noi încercăm să îi îndemnăm pe cetăţeni să se vaccineze, dar în acelaşi timp nu îi putem obliga. Majoritatea persoanelor de la ţară nu cred nici acum în coronavirus şi nu cred că vaccinul este benefic”, a declarat Răzvan Bulancea, viceprimarul comunei Erbiceni. 

Judeţul Iaşi se află printre judeţele cu cele mai multe infectări anunţate la ultima raportare. Miercuri, 21 iulie, autorităţille au anunţat cinci cazuri noi, cu unul mai puţin decât Ilfov şi cu patru cazuri mai puţin decât Timiş. Rata de incidenţă este de 0,04 cazuri la mia de locuitori. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Semnal de alarmă în legătură cu varianta Delta: Este „motorul silenţios” al pandemiei de COVID-19

Actor premiat de UNITER, taxat pentru limbajul vulgar: „Bravo, c... Ai mânjit munca, talentul, harul şi sacrificiul multor Actori”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite