Urcă din nou numărul cazurilor de COVID-19 şi de gripă. Apel făcut de medici: „Să nu lăsăm garda jos”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva
FOTO: Arhiva

Specialiştii spun că, în ciuda faptului că autorităţile au hotărât să ridice toate restricţiile, populaţia trebuie să se protejeze în continuare.

Numărul cazurilor de COVID-19 şi de gripă sunt în ascensiune, iar specialiştii atrag atenţia că nu trebuie să ne relaxăm mai mult decât este cazul, chiar dacă autorităţille au decis să ridice toate restricţiile. 

„Nu ne facem bine după o boală de pe azi pe mâine. Este un apel! Fie ne monitorizăm, fie că ţinem un regim, fie că trebuie să continuăm un tratament. Concluzia este că nu trebuie să lăsăm garda jos! Acesta ar trebui să ne fie spiritul civic în contextul pandemiei COVID, chiar dacă autorităţile au considerat că starea de alertă trebuie încheiată. Revenirea la normalitatea de înainte de COVID 19 este un deziderat pentru noi toţi, după doi ani şi jumătate, însă, cred că aceasta trebuia realizată gradual“, a spus dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

În ultimele două săptămâni, la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi au fost internaţi peste 120 de pacienţi cu forme medii şi severe de COVID-19, iar la Spitalul Mobil de la Leţcani numărul acestora se apropie de 100. De asemenea, la Infecţioase se află internaţi în acest moment 10 pacienţi diagnosticaţi cu gripă. 

„Revin cu un apel către populaţie în spaţii foarte aglomerate. Aşa cum ai noştri copii poartă mască la şcoală, la recomandarea ministerului, la fel şi noi trebuie să procedăm în continuare ca adulţi. Spun asta, pentru că, noi suntem de fapt, nu-i aşa, oglinda copiilor noştri şi invers. Să ne protejăm!", a adăugat dr. Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Viziunea lui Biden asupra rolului SUA în ordinea viitoare a lumii + „Planul în 10 puncte“

Cum a fost învinsă Poliţia de un şofer lăsat fără permis pentru trecere pe roşu. „Culoarea era portocalie”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite