UPDATE Turişti dispăruţi de câteva zile, căutaţi în Munţii Făgăraş. Trei trupuri nemişcate au fost observate din elicopter în zone greu accesibile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Salvamontiştii din Braşov caută trei persoane din Iaşi care au plecat din 30 martie într-o excursie de 10 zile în Munţii Făgăraş.

UPDATE 21.00 Promisiunea pe care şi-a făcut-o tânărul de 18 ani dat dispărut în Munţii Făgăraş: „O să cuceresc Vârful Moldoveanu pe timp de iarnă“

UDPATE 19.35 Salvamontiştii au anunţat că au observat din elicopter trei trupuri nemişcate, în zone greu accesibile din Munţii Făgăraş. Miercuri vor fi pregătite două echipe de salvatori să intervină. 

UPDATE 19.00 Mama tânărului de 18 ani dispărut în Munţii Făgăraş: „Fiul meu mi-a comunicat asupra condiţiilor meteo dure, fără să se «plâng㻓

UPDATE 17.30 Unul dintre cei trei turişti dispăruţi a fost localizat din elicopterul pornit în misiunea de salvare, a declarat secretarul de stat Raed Arafat, pentru Digi 24. Acesta se află într-un loc greu accesibil iar şansele să mai fie în viaţă sunt minime. Oficialii implicaţi în operaţiunea de salvare spun, însă, că nu se poate preciza cu certitudine în acest moment că ar fi vorba despre unul dintre cei trei oameni a căror dispariţie a fost reclamată.

----------------

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov a fost sesizat de faptul că trei turişti, printre care un adolescent de 18 ani, nu sunt de găsit după ce au pornit într-o expediţie în Munţii Făgăraş,în zona Urlea

Oficialii comunei Lisa au declarat pentru digi24.ro că se ştia de această situaţie din 4 aprilie, dar soţia unuia dintre turiştii ieşeni a dat asigurări că cei trei sunt experimentaţi şi nu e nevoie să fie alertaţi salvamontiştii.

Primarul comunei Lisa a declarat că, la finalul săptămânii trecute, atunci când s-a luat legătura ultima dată cu grupul de turişti, condiţiile meteo în zonă erau critice. „S-a făcut o celulă de criză. Noi ştim de pe 4 aprilie, am anunţat autorităţile. Sâmbătă seara a fost o vreme urâtă. Din discuţiile avute sâmbătă cu soţia au zis ca sunt experimentaţi şi că se adăposteau din cauza vremii, dar nu ştiau unde sunt", a declarat primarul localităţii Lisa, Gheorghe Moga, pentru digi24.ro.

De trei zile, salvatorii montani îi caută pe cei trei, după ce, vineri, călugării de la Mănăstirea Breaza, unde erau cazaţi, şi-au dat seama că lipsesc.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite