UPDATE Artistul-motociclist ieşean Adrian Berescu, condus pe ultimul drum FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rudele şi prietenii violonistului Adrian Berescu îşi vor lua astăzi rămas bun de la cel care le-a fost un exemplu. Trupul solistului Cvartetului „Ad libitum“ va fi adus în această dimineaţă la Filarmonica Iaşi. Violonistul şi-a pierdut viaţa într-un tragic accident în Făgăraş. 

Ora 11.00: Prietenii artistului îşi iau rămas bun de la Adrian Berescu la Filarmonica Iaşi, unde este depus sicriul violonistului.

image

Ora 7.28: Colegii lui Adrian Berescu îi vor dedica artistului un moment special cu muzică, mesaje şi videoproiecţii la Filarmonica „Moldova“. Unul dintre cei mai talentaţi violonişti din ţară va fi condus pe ultimul drum, în jurul orei 13.00, la cimitirul Eternitatea.

„Adrian Berescu este unul din copiii mei de suflet. L-am crescut peste 20 de ani, l-am învăţat să cânte la vioară şi mi-a fost foarte drag. Moartea sa este o mare pierdere pentru muzica ţării. România a pierdut un mare talent şi un bun naţional“, a spus îndurerat violonistul Bujor Prelipcean, directorul Filarmonicii.

Altare în memoria artistului

Devastaţi de dispariţia violonistului, prietenii lui Adrian au aprins zeci de lumânări lângă Casa de Cultură a Studenţilor din Fundaţie, chiar în locul unde acesta obişnuia să-şi parcheze motorul. Şi organizatorii evenimentului „Biker’s weekend“, stabilit dintr-o coincidenţă sumbră în acest sfârşit de săptămână, au făcut un altar în memoria violonistului pasionat de motoare unde foştii săi colegi şi prieteni au putut să aprindă o lumânare.
„Taz, aşa cum îi spuneam noi, a fost foarte îndrăgit. Avea un har aparte de a povesti. Pe motocicletă era foarte responsabil şi ştia tot timpul cum să meargă. Totodată a fost şi un violonist atipic. Ţinea motorul pe drum la fel de bine cum cânta“, a spus Ciprian Asiminei, reprezentantul clubului de motociclişti Trust MC.

Violonistul, ucis de un şofer beat

Bikerii cred că acesta este cel mai grav accident de motocicletă după moartea lui Ovidiu Pavel, care a intrat în coliziune cu o vacă pe bulevardul C.A. Rosetti acum patru ani. „Îmi aduc aminte că imediat după accidentul lui Ovidiu Pavel, Taz a spus că speră să nu se mai întâmple o aşa tragedie pentru mulţi ani. Uitaţi că tocmai el a fost cel care a urmat“, a spus Chucky, un alt motociclist.

La doar 42 de ani, concert-maestrul Filarmonicii Iaşi a murit după ce a intrat frontal într-un utilaj agricol în Făgăraş, judeţul Braşov. În urma impactului a suferit multiple leziuni. A fost transportat de urgenţă la spitalul din localitate, dar medicii nu i-au mai putut salva viaţa.

Bărbatul responsabil de accident, Constantin I., a declarat în presa locală că l-a văzut pe motociclist, dar a crezut că are timp să intre pe drumul principal. „A intrat unul din dreapta cu motocicleta în roata din dreapta utilajului meu. Nu ştiu dacă avea viteză, eu l-am văzut că vine, era la depărtare, dar mă gândeam că am timp să intru şi eu la DN1“, a spus Constantin I.

Anchetatorii braşoveni nu au propus arestarea şoferului care conducea utilajul agricol în stare de ebrietate. „Nu s-a făcut propunere de arestare în acest caz. Momentan este cercetat pentru ucidere din culpă, iar în funcţie de rezultatul probelor biologice ar putea fi cercetat şi pentru conducere unui autovehicul cu o alcoolemie peste limita legală“, a declarat comisarul şef Liviu Naghi de la Poliţia Braşov.

Pasiuni: vioara şi motorul

Adrian Berescu,  prim-solistul Filarmonicii din Iaşi, a fost unul dintre cei mai apreciaţi violonişti din ţară. Modest, nonconformist şi perfecţionist, artistul a reuşit să îmbine pasiunile sale: vioara şi motocicleta.

Cânta la vioară de la patru ani. A studiat la Colegiul de Artă „Octav Băncilă“ şi Universitatea de Arte „George Enescu“. În 1988 a înfiinţat, împreună cu Şerban Mereuţă (vioară), Bogdan Bişoc (violă) şi Filip Papa (violoncel), Cvartetul „Ad libitum“ şi a obţinut numeroase premii naţionale şi internaţionale.
Printre acestea se numără în 1997 Marele Premiu la Concursul de cvartete de coarde -Evian (Franţa). Adrian Berescu, numit de prieteni Taz, nu a pus pe locul doi nici pasiunea sa pentru motoare. Într-un interviu acordat în 2009 pentru „Adevărul“ artistul spunea că „Fără vioară, fără motor, fără aer nu am cum să rezist“. Adrian Berescu avea o fiică.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite