Un şofer prins beat la volan şi-a furat fiolele cu sânge din maşina Poliţiei. Unde au fost găsite probele sustrase

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul a fost identificat băut de către poliţişti
Şoferul a fost identificat băut de către poliţişti

O situaţie ieşită din comun a fost dezvăluită recent de o motivare a Curţii de Apel Constanţa. Un bărbat care în prezent este închis în Penitenciarul Vaslui a reuşit să îşi fure fiolele cu sângele propriu, din maşina Poliţiei, la scurt timp după ce a fost prins conducând pe drumurile publice în stare de ebrietate.

Nicolae Bobeică are 51 de ani şi, în trecut, a fost implicat în mai multe dosare, fiind şi condamnat. El a comis isprava în august 2017, atunci când se afla în judeţul Tulcea. La orele după-amiezii, Bobeică s-a urcat la volanul maşinii sale, deşi, înainte de asta, consumase băuturi alcoolice. La scurt timp, individul a fost oprit de un echipaj de Poliţie, agenţii dându-şi seama că Bobeică băuse. 

„Testat cu un aparat Drager, alcoolemia prezentată avea valoarea de 1,09 mg alcool per litru aer expirat”, au precizat judecătorii. Nicolae Boibeică a fost transportat la spital, de unde i s-au prelevat două probe biologice. După ce i s-a luat sânge, Bobeică i-a rugat pe poliţişti să îl ducă înapoi în localitatea în care fusese prins.

„În momentul în care inculpatul a coborât din maşină a luat cu el, fără a fi observat de poliţişti, şi trusa sigilată conţinând flacoanele cu mostrele prelevate. Trusa a fost aruncată de inculpat în curtea casei sale. Agenţii de poliţie au constatat după un timp lipsa trusei sigilate şi au revenit la domiciliul inculpatului, trusa fiindu-le predată de către mama inculpatului care observase că în seara precedentă fiul său ascunsese o cutie deschisă la culoare, în spatele curţii sale”, au precizat judecătorii în motivarea sentinţei.

Poliţiştii au găsit trusa sigilată şi cu sigiliul intact astfel că au putut fi efectuate analizele pentru determinarea alcoolemiei. A rezultat că prima dintre mostrele biologice conţinea alcool echivalent a 2,15 grame de alcool per litru sânge în timp ce a doua dintre mostre releva o alcoolemie de 2,05 grame per litru sânge. Bobeică a reucunoscut faptele. El a fost condamnat cu executare de Curtea de Apel Constanţa deşi, în primă instanţă, judecătorii stabiliseră o pedeapsă cu suspendare. 

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite