Un medic tânăr o va înlocui pe Carmen Dorobăţ la şefia Spitalului de Boli Infecţioase. Schimbare de manager şi la cel mai mare spital pediatric din Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Belu şi Florin Roşu vor preluat Spitalul de Copii, respectiv Spitalul de Boli Infecţioase
Alina Belu şi Florin Roşu vor preluat Spitalul de Copii, respectiv Spitalul de Boli Infecţioase

Autorităţile judeţene din Iaşi vor anunţa, în cursul zile de vineri, 4 decembrie, numele noilor manageri de la Spitalul de Boli Infecţioase şi de la Spitalul de Copii din Iaşi. Potrivit unor surse medicale, aceştia sunt Florin Roşu, respectiv Alina Belu.

Florin Roşu (40 de ani) este şeful ATI al Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi şi va prelua funcţia de manager al acestei unităţi sanitare după condamnare fostei şefe, Carmen Dorobăţ. Aceasta a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru corupţie şi a primit interdicţia de a mai ocupa demnităţi publice. 

Roşu este medic primar din 2018, an în care şi-a obţinut şi diploma de doctor în ştiinţe medicale. Originar din Suceava, medicul este şef de lucrări la Universitatea de Medicină şi Farmacie "Gr. T. Popa" din Iaşi. 

Alina Belu lucrează ca bioinginer medical la Spitalul de Copii „Sfânta Maria” din 2002, ea fiind licenţiată a Universităţii de Medicină şi Farmacie din Iaşi. Belu îi va lua locul lui Corneliu Mihai, care a fost numit manager al unităţii sanitare pediatrice în iulie 2019. 

Anunţul oficial al numirii celor doi va fi făcut vineri, 4 decembrie, la ora 11.00.

Ştire în curs de actualizare

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite