Un ieşean cere rectificarea listelor cu şefii de promoţie de la „Negruzzi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arhivă
Arhivă

Proces inedit la Judecătoria Iaşi. Un ieşean a solicitat în instanţă ca bunicul său să fie trecut pe placa aplicată pe Colegiul  „Costache Negruzzi" ca şef de promoţiei pentru 1899-1900.

Sorin Alexandru Dascălu a cerut judecătorilor obligarea Inspectoratului Şcolar Judeţean şi a Colegiului „Costache Negruzzi" să rectifice placa amplasată pe unitatea de învăţâmânt. Ieşeanul, stabilit în Germania, a solicitat ca bunicul său, Constantin Dascălu, să fie trecut ca şef de promoţie pentru anul şcolar 1899-1900. De asemenea, Sorin Dascălu cere şi daune de 1 leu pe zi de la data pronunţării hotărârii până la momentul îndreptării erorii de pe lista şefilor de promoţie.

Administrator de firmă, 5 ani de închisoare pentru o fraudă de 200.000 de euro

Dosarul Magdei Ţepoi pasat la Curtea Supremă

În anul 1899-1900, Constantin Dascălu a obţinut premiul întâi. În acelaşi an, Traian Lalescu a obţinut premiu de onore, cea mai înaltă distincţie acordată unui elev. Şef de promoţie a fost declarat Constantin Dascălu, Traian Lalescu a avut o distincţie superioară, însă diferită. Pe placa amplasată în interiorul colegiului a fost trecut ca şef de promoţie Traian Lalescu şi nu Constantin Dascălu, aşa cum era corect. Am notificat cei doi pârâţi cu privire la situaţia existentă, însă poziţia acestora nu este în sprijinul recunoaşterii situaţiei descrise mai sus", a precizat Sorin Alexandru Dascălu în plângerea adresată instanţei. Primul termen al procesului va fi pe 15 iunie la Judecătoria Iaşi. Atunci cei doi pârâţi vor trebui să-şi spună punctul de vedere.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite