Un drum judeţean rămâne închis, iar pe alte tronsoane se circulă cu dificultate. În mai multe şcoli din judeţul Iaşi nu se învaţă nici astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deszăpezire pe drum judeţean FOTO CJ Iaşi
Deszăpezire pe drum judeţean FOTO CJ Iaşi

Drumarii au intervenit în ultimele 24 de ore non-stop pentru a deszăpezi cei peste 1.000 de kilometri de drumuri judeţene din Iaşi. Structuri din 14 unităţi de învăţământ rămân închise.

Căderile masive de zăpadă de la mijlocul săptămânii continuă să dea bătăi de cap autorităţilor. Potrivit oficialilor de la Consiliul Judeţean, vineri dimineaţă doar un drum mai era închis. „În judeţul Iaşi mai este un singur drum închis circulaţiei, DJ 244F Grozeşti-Moşna. Pe acest tronson se va interveni cu freze, în prima parte a zilei. Pe DJ 248A Iaşi-Voineşti circulaţia se desfăşoară cu dificultate. Mai multe utilaje acţionează în zonă. Drumarii au lucrat toată noaptea pentru a îndepărta zăpada, iar cele 36 de utilaje intervin în continuare pentru ca traficul pe drumurile judeţene să se desfăşoare în condiţii cât mai bune“, au declarat reprezentanţii CJ. Aseară, pe DJ 248A Iaşi-Voineşti se circula alternativ, pe o bandă.

Sistemele GPS montate pe maşini permit localizarea în orice moment, iar activitatea acestora poate fi urmărită pe site-ul Consiliului Judeţean, www.icc.ro, sau accesând link-ul http://fms.vodafone.ro/_layouts/15/S1/ExternalLinks/Viewer/View.aspx?token=0c34be0c7e4744c7a3de1a6d8dcb5658

Oficialii Inspectoratului Şcolar Judeţean au anunţat că structurile din 11 unităţi de învăţământ şi trei şcoli cu personalitate juridică şi-au suspendat activitatea. În total, peste 1550 de elevi sunt vizaţi. Zonele cu probleme sunt în comunele Tansa, Româneşti, Ţibana, Ciurea, Schitu Duca, Mogoşeşti, Ipatele, Movileni şi Voineşti. 

Şi pe drumurile naţionale din judeţ s-a intervenit constant pentru a menţine arterele deschise, dar şi la nivelul municipiului Iaşi. În cursul zilei de ieri „echipele Citadin SA au acţionat pe 11 trasee din oraş cu nouă autobasculante, şapte sărăriţe, 19 lame, patru buldoexcavatoare cu cupă şi patru încărcătoare frontale şi au mobilizat 24 de muncitori, nouă şefi de trasee, un dispecer, un supracontrol şi un şofer supracontrol. Au fost răspândite 354 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor pe toate traseele şi opt tone de clorură de calciu în zonele centrale“. Ieşenii reclamă că pe străduţele din cartiere încă nu au intrat cei responsabili de deszăpezire. 

Problemele legate de starea drumurilor din municipiu pot fi sesizate la numărul de telefon 0232.236.000. Pentru eventualele probleme apărute pe trotuare sau zone pietonale este disponibil numărul de telefon al Salubris SA 0232.270.223. De asemenea, Dispeceratul Poliţiei Locale poate fi contactat la numărul de telefon 0232.232.099, la sediul din str. Bucium nr. 30 sau prin e-mail: politialocalais@yahoo.com.

Dacă plecaţi la drum, puteţi suna la următoarele numere de telefon:
- pentru probleme pe drumurile naţionale: 0232.213.168 (Direcţia Regională Drumuri şi Poduri Iaşi) sau 0232.219.241 (Secţia Drumuri Naţionale Iaşi)
- pentru probleme pe drumurile judeţene: 0232.255.961 (Direcţia Judeţeană de Administrare a Drumurilor şi Podurilor)
- pentru probleme pe străzile din municipiul Iaşi: 0232.236.000

Amenzi pentru cei care nu curăţă zăpada. Cât riscă ieşenii şi care sunt regulile impuse de Poliţia Locală
 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite