Un dop găsit în fundul unei paciente a creat un scandal uriaș la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Care este explicația doctorilor

0
Publicat:

Acuzații grave la adresa medicilor de la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași. Aparținătorii unei paciente reclamă că au găsit, în anusul acesteia, un dop de hârtie. Familia susține că infirmierele ar fi recurs la această variantă, deoarece pacienta avea peste 10 scaune pe zi .

Spitalul de Boli Infecțioase Iasi FOTO: Arhivă
Spitalul de Boli Infecțioase Iasi FOTO: Arhivă

Rudele unei paciente în vârstă de peste 80 de ani, internată la Spitalul de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași au adus acuzații grave împotriva personalului medical, scrie BZI.ro

Familia Eugeniei Pachițac susține că, în timpul unei vizite la spital, au descoperit că bătrânei i-a fost introdus un dop de hârtie în anus. Fiul pacientei spune că infirmierele ar fi recurs la această metodă, pentru că femeia avea peste 10 scaune pe zi și nu doreau să o schimbe constant.

Sâmbătă, 17 august 2024, femeia a fost vizitată de fiica sa. Bătrâna se plângea de dureri de burtă, iar examinând-o, fiica sa a depistat că avea un dop de hârtie introdus în anus.

„Mama tot zicea că o doare burta foarte tare. Atunci, sora mea a început să o învârtă pe toate părțile și să o șteargă cu niște șervețele umede la fund. (...) Când a întors-o, să o șteargă, sora mea s-a încrucit. Avea, efectiv, făcut dop din hârtie și băgat în fund. Am înțeles că a recunoscut infirmiera și a spus că făcuse, de câteva ori, pe ea și s-a gândit să-i pună dop. Când i-au scos dopul, în secunda următoare, mama a ieșit cu scaun. A avut nu știu câte scaune și fiindcă nu știau ce să mai facă, i-au pus dop”, a declarat Dumitru-Catălin Pachițac, fiul pacientei, pentru sursa citată.

Cum explică managerul spitalului 

Conducerea Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași susține că nu a fost vorba despre introducerea în anus a unui dop de hârtie, ci zona a fost protejată cu ajutorul unei aleze.

„Din nefericire, doamna este o pacientă în vârstă de peste 80 de ani, cu patologie Clostridium difficile. Are peste 10 scaune pe zi, iar după ce se face toaleta la nivelul zonei anale, se pune o aleză, nu se introduce, astfel încât cele două fese să nu vină în contact una cu cealaltă, să fie protejate. În niciun caz nu e vorba de un dop de hârtie. Dacă există ceva de reverificat, eu îi îndemn pe aparținătorii pacientei să facă o hârtie scrisă către conducerea spitalului și o să primească lămuriri suplimentare”, a declarat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva” din Iași.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite