Un consilier local reclamă salariile „sfidătoare” ale unor directori din Primăria Iaşi: „Dezmăţ pe bani publici”

0
0
Răzvan Timofciuc, consiler local USR PLUS Iaşi  FOTO Arhiva personală
Răzvan Timofciuc, consiler local USR PLUS Iaşi  FOTO Arhiva personală

Consilierul local USR-PLUS Răzvan Timofciuc spune că indemnizaţia fixă a directorului societăţii care administrează pieţele din Iaşi urmează să crească cu aproape 25 la sută. Astfel, venitul net lunar al directorului ajunge la 20.475 lei

Răzvan Timofciuc, consilier local USR-PLUS Iaşi, susţine, prin intermediul unui comunicat de presă, că se pregăteşte un dezmăţ pe bani publici la societăţile din subordinea Primăriei Iaşi. Şefii acestor instituţii publice ar urma să câştige salarii „sfidătoare”, de peste 20.000 de lei. 

Bugetele de venituri şi cheltuieli pentru societăţile subordonate Primăriei Iaşi se vor discuta în şedinţa de vineri, 28 mai, a Consiliului Local Iaşi. 

În context, consilierul local USR-PLUS Răzvan Timofciuc a făcut o analiză a indemnizaţiilor pe care aleşii locali urmează să le aprobe în şedinţă. 

„Este o sfidare la adresa tuturor ieşenilor ce dezmăţ pe banii publici se pregăteşte. În timp ce mii de ieşeni au veniturile scăzute sau au rămas şomeri din cauza pandemiei, la societăţile subordonate Primăriei s-au majorat indemnziaţiile şi aşa nesimţite ale directorilor şi membrilor din Consiliile de Administraţie”, spune consilerul local Răzvan Timofciuc. 

Potrivit acestuia, indemnizaţia fixă a directorului societăţii care administrează pieţele din Iaşi urmează să crească cu aproape 25%. Astfel, directorul ajunge la un venit net lunar de 20.475 lei.

„Să vă faceţi o idee: la societatea care administrază pieţele din Iaşi, fondul de salarii pentru director şi membrii CA este de 650.000 lei, pe când investiţiile au un buget de 140.000 lei. Iar pieţele din oraş arată jalnic, nu s-au mai făcut modernizări de peste 10 ani. Indemnizaţia fixă a directorului urmează să crească cu 24,93%, iar indemnizaţia membrilor CA cu 166,67%. Astfel, directorul ajunge la un venit net lunar de 20.475 lei, iar un membru CA va încasa 4290 lei pentru prezenţa la o şedinţă pe lună”, a exemplificat Răzvan Timofciuc, consilier local al Municipiului Iaşi din partea USR-PLUS.

   

Acesta adaugă că la societatea Termo-Service, bonusul anual pentru director creşte de la 104.000 lei 208.000 lei. „Sunt doar câteva exemple care stau mărturie că termenii nesimţire şi sfidare nu sunt prea tari pentru ce se întâmplă”, a subliniat consilierul local Răzvan Timofciuc.

El a precizat că va cere înjumătăţirea acestor venituri în şedinţa de consiliu local de luni, 28 mai, în care vor fi aprobate bugetele pentru societăţile subordonate Primăriei din Iaşi. „În şedinţa de vineri (n.red. 28 mai), când votăm bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţilor din subordinea Primăriei, voi solicita reducerea la jumătate a salariilor directorilor şi a celor din Consiliile de Administraţie. Chiar şi aşa, veniturile medii ale directorilor ar fi de minim 7500 lei  net / lună, iar indemnizaţiile celor din CA de 2000 lei net / lună. 

Dacă propunerea mea va fi aprobată, se va face o economie generală de peste un milion de euro! Aceşti bani pot fi folosiţi investiţii în şcoli, sistemul de sănătate sau investiţii în infrastructură”, conchide consilierul USR-PLUS Răzvan Timofciuc.

Vă recomandăm să citiţi şi:

„Academia Infractorilor“, jafuri de milioane de euro. De ce firme celebre, ca Rolex şi Muller, au renunţat la daune

De ce nu şi-a luat primarul din „oraşul cu cea mai bună calitate a vieţii din ţară” casă în localitatea pe care o păstoreşte

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri