Un adolescent de 15 ani din Iaşi s-a spânzurat. Fusese cercetat de procurori pentru că a lovit un alt copil cu biciul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii anchetează cazul FOTO Adevărul
Poliţiştii anchetează cazul FOTO Adevărul

Un adolescent de 15 ani din Iaşi s-a spânzurat astăzi, 24 iunie. A fost găsit cu ştreangul legat de gât în locuinţa părinţilor din localitatea Grozeşti.

Tragedia s-a petrecut în cursul după-amiezei, iar reprezentanţii SMURD au trimis elicopterul în localitatea Grozeşti. Medicii specializaţi în intervenţii de urgenţă n-au reuşit însă să-l resusciteze..

”A fost trimis elicopterul după tânăr, care a fost găsit în stop cardiac. S-a încercat o jumătate de oră resuscitarea, însă fără succes, astfel încât s-a pronunţat decesul“, a declarat  Diana Cimpoeşu, medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, pentru Mediafax.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, Anca Vîjiac, a precizat că un echipaj de criminalistică a ajuns la faţa locului pentru cercetări.

Conform reprezentanţilor Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Iaşi, băiatul a avut probleme cu justiţia în 2012, când a avut un conflict cu un copil pe care l-a lovit de mai multe ori cu un bici. Tatăl victimei a depus plângere la Poliţie, iar aceştia au sesizat Parchetul Judecătoriei Iaşi, care a început o anchetă.

Ancheta procurorilor a fost soluţionată la începutul acestui an, cu neînceperea urmăririi penale, fiindcă băiatul era minor.

Legislaţia spune că în astfel de cazuri trebuie impusă o supraveghere specializată în familie, care începe printr-o evaluare psihologică a băiatului. În acest sens, reprezentanţii DGASPC au trimis o scrisoare familiei prin care invitau mama împreună cu băiatul să se prezinte miercuri, 25 iunie, la Iaşi pentru această evaluare.

”Supravegherea specializată în familie durează de la trei la nouă luni, iar noi am trimis o invitaţie către mamă, fiindcă băiatul locuieşte cu ea, invintându-i mâine la ora 10.00 în vederea unei evaluări psihologice şi pentru începerea măsurilor supravegherii de către o comisie. Supravegherea presupune un program mai strict, în care nu ar fi avut nevoie în anumite anturaje şi organizarea vieţii sociale astfel încât să nu mai existe derapaje“, a precizat marţi, pentru corespondentul MEDIAFAX, Tiberiu Bantaş, purtătorul de cuvânt al DGASPC Iaşi.

El a precizat că, potrivit informaţiilor primite de DGASPC, băiatul ar fi avut şi probleme la şcoală, în dosarul său fiind menîionat faptul că rămăsese repetent, iar consilierul psihopedagogic a explicat că făcea mereu probleme la şcoală.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite