Turneu de elită pentru copii, organizat la Iaşi. Organizatorii promit spectacol la prima ediţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Didi Junior Iaşi
FOTO: Didi Junior Iaşi

Academia Didi Junior Iaşi îşi propune ca în viitorul apropiat să formeze un club care să se bată de la egal la egal cu marile forţe ale Ligii 1.

Iaşul se pregăteşte să găzduiască unul dintre cele mai importante turnee pentru juniori organizate în ultima perioadă în zona Moldovei. 

Organizat de Academia Didi Iaşi, turneul ”Didi Premier Cup” va reuni la start 32 de echipe structurate pe patru categorii de vârstă, grupe de copii născuţi în anii 2011, 2012, 2013 şi 2014, evenimentul având şi caracter internaţional prin participarea a două formaţii de peste Prut, Academiile Chişinău şi Radu Rebeja.

„Ne-am gândit să facem turneul pentru aceşti copii minunaţi. Eu îmi doresc ca ei să joace foarte bine, înaintea rezultatelor. Pentru nişte copii de 5 ani, 8 ani, ei trebuie să ştie că mai întâi trebuie să joace fotbal, să se comporte ca nişte viitori fotbalişti. Gândul nostru pentru turneu a fost să chemăm echipe dintre cele mai bune. Sunt copii foarte buni în fiecare judeţ. Nu am reuşit să îi chemăm chiar pe toţi, unii nu au reuşit să ajungă într-un timp atât de scurt. Legea nescrisă a turneului a fost să îl facem pentru copiii care joacă foarte bine. Pot să vă spun despre mine faptul că mă trezesc cu fotbalul în cap, mă culc cu el, mănânc fotbal, e viaţa  mea şi asta le transmit şi copiilor. Le-am spus, fotbalul se joacă cu creierul, nu cu picioarele. Ne place să lucrăm cu copilaşii ăştia mici şi frumoşi, avem o oarecare duritate în ceea ce priveşte selecţia şi nu facem compromisuri deloc”, a spus Didi Florean, antrenor cu Licenţa A şi preşedinte al Academiei Didi. 

Organizatorii nu percep taxă de participare, echipele participând pe bază de invitaţie. Academia Didi îşi doreşte ca turneul să devină o tradiţie, iar spre sfârşitul verii îşi doreşte ca la cea de a doua ediţie să participe echipe precum FCSB, Hermannstadt sau Voluntari. 

„Au venit echipe foarte bune într-un timp foarte scurt şi le mulţumim tuturor celor care vin de la mare distanţă. Vrem să arătăm că suntem organizatori de nota 10, împreună cu părinţii. La Didi suntem o familie şi vrem doar performanţă. Vrem pe viitor să facem un turneu din ce în ce mai mare, vrem să vină echipe tari în viitor, precum FCSB, Hermannstadt, Voluntari, etc. Le mulţumesc sponsorilor, am rămas surprins când părinţii aceştia minunaţi s-au implicat atât de mult pe partea de sponsori. A fost un timp foarte scurt, din experienţa mea nimeni nu pregăteşte un turneu într-un timp atât de scurt. Pe viitor, avem ambiţii foarte mari, dar mai întâi trebuie să avem un nume”, a declarat Bogdan Curpăn, antrenor în cadrul academiei. 


Vă recomandăm să citiţi şi: 

Urmărit general în România, viaţă de lux în Ucraina. „Aş sta cu tot dragul la puşcărie, dar îi ajut pe copii şi pe bătrâni”

Ce conţine PNRR-ul trimis la Bruxelles: „Programul e gândit să nu lase pe nimeni în urmă. Deficitul de dezvoltare e prezent peste tot în România” VIDEO DOCUMENT

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite