Trupurile victimelor groaznicului accident de elicopter SMURD, prăbuşit în Republica Moldova, vor fi aduse în ţară, la Iaşi, vineri după-amiază

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de locul accidentului din Republica Moldova. FOTO Adevărul Moldova
Imagine de locul accidentului din Republica Moldova. FOTO Adevărul Moldova

Prima oprire a convoiului cu trupurile neînsufleţite va avea loc la biserica Sfântul Spiridon din Iaşi, unde va avea loc o slujbă religioasă, după care copilotul Voicu Şocae va fi dus la Bacău, oraşul lui natal.

Două maşini pentru transport victime multiple de la SMURD Iaşi au plecat în această dimineaţă către Chişinău pentru a a aduce în ţară trupurile neînsufleţite ale victimelor groaznicului accident de elicopter de joi, în urma căruia patru persoane au decedat.

Sicriele cu trupurile celor patru - medicul de urgenţă Mihaela Dumea, asistentul Gabi Sandu, ambii din cadrul SMURD Iaşi, pilotul Doru Gavril şi copilotul Voicu Şocae – vor fi depuse în cursul după-amiezei la biserica Sfântul Spiridon din Iaşi, loc unde se va ţine şi o ceremonie religioasă.

„Cu sufletele plânse şi pline de durere începem astăzi un drum către Chişinău pentru a-i aduce acasă pe colegii şi prietenii noştri. Suntem împreună cu familiile lor, cu cele trei familii care sunt în Iaşi şi în legătură cu familia de la Bacău. Încercăm creştineşte să-i aducem acasă şi să facem tot ceea ce se mai poate face acum pentru ei. Sunt în continuare oamenii noştri dragi, membrii echipei SMURD şi aşa vor fi întotdeauna. E greu pentru noi să ne imaginăm o gardă, o tură fără Mihaela, fără Gabi sau o intervenţie pe elicopter fără Doru şi Voicu”, a declarat prof. Diana Cimpoeşu, coordonatorul SMURD Iaşi.

smurd iasi lumanari victime elicopter prabusit foto inquam photos

Către Chişinău, în cele două autospeciale, se află, protrivit Dianei Cimpoeşu, cinci medici, trei asistenţi şi reprezentanţi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi şi membrii familiilor.

Între timp, la Iaşi, continuă manifestările de solidaritate cu victimele şi familiile acestora. Angajaţii de la Serviciul de Ambulanţă au venit şi ei la UPU şi au aprins lumânări.

„După cum vedeţi, rândurile noastre se subţiază din diverse motive. Noi, ca şi servicii de intervenţie, totdeauna ştim că plecăm şi nu ştim dacă ne vom mai întoarce. Vedeţi că acum s-a confirmat acest lucru în aer. Suntem alături de ei, de familiile lor şi cred că toţi suntem în aceeaşi barcă, sperăm să nu se mai întâmple aşa ceva”, a declarat Florin Agapi, directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Iaşi.

smurd iasi lumanari victime elicopter prabusit foto inquam photos
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite