Traficul rutier de pe cea mai aglomerat─â ┼čosea din jude┼úul Ia┼či ar urma s─â fie deviat pe o rut─â ocolitoare

0
0
macheta
FOTO Consiliul Jude┼úean Ia┼či

Centur─â ocolitoare de patru kilometri, ├«n jurul ora┼čului Podu Iloaiei, din jude┼úul Ia┼či. Investi┼úia va fi cuprins─â ├«n bugetul de stat, documenta┼úia urm├ónd a fi realizat─â de Direc┼úia Regional─â de Drumuri ┼či Poduri.

Traficul rutier de pe cea mai aglomerat─â ┼čosea din jude┼úul Ia┼či ar urma s─â fie deviat pe o rut─â ocolitoare, ├«n jurul ora┼čului Podu Iloaiei. De la drumul european DE 583 de la intrarea ├«n Podu Iloaiei p├ón─â la ie┼čirea spre Bud─âi se va putea circula pe o variant─â ocolitoare cu patru benzi.┬á

├Än acest sens, potrivit news.ro, directorul Direc┼úiei Regionale de Drumuri ┼či Poduri (DRDP) Ia┼či, Mugurel Ovidiu Laicu, afirm─â c─â Ministerul Transporturilor a dat und─â verde pentru construirea ┼čoselei de centur─â a ora┼čului Podu Iloaiei, unde frecvent se produc blocaje ├«n trafic, studiul de fezabilitate urm├ónd s─â fie scos la licita┼úie ├«n acest an.

ÔÇ×Am stabilit c─â vom face o ┼čosea ocolitoare la Podu Iloaiei. Sunt bani aloca┼úi. Ar fi o centur─â pentru a evita acel punct de strangulare a traficului din localitate. Scoatem anul acesta la licita┼úie studiul de fezabilitate, iar tot anul ─âsta ├«l vom termina. Anul viitor scoatem la licita┼úie proiectul plus execu┼úia", a afirmat directorul DRDP Ia┼či, Mugurel Ovidiu Laicu, potrivit sursei citate.┬á

Totodat─â, directorul DRDP Ia┼či subliniaz─â c─â este un blocaj frecvent de trafic la Podu Iloaiei, motiv pentru care situa┼úia trebuie rezolvat─â. ÔÇ×Nu putem a┼čtepta s─â se fac─â autostrada A8 Ungheni-Ia┼či-T├órgu Mure┼č. ┼×oseaua ocolitoare de la Podu Iloaiei nu face parte din A8, este un obiectiv independent prin care ne propunem s─â ocolim ora┼čul. Va fi un traseu de peste patru kilometri paralel cu calea ferat─â care va rezolva problema traficulului", a mai afirmat directorul DRDP Ia┼či, Mugurel Ovidiu Laicu.

├Än urm─â cu dou─â zile, luni, 4 iulie, pre┼čedintele Consiliului Jude┼úean Ia┼či a scris pe pagina de Facebook c─â a transmis DRDP o solicitare privitoare la realizarea unui Studiu de Fezabilitate pentru aceast─â ┼čosea de centur─â.

V─â recomand─âm s─â citi┼úi ┼či:

Aproape toat─â ┼úara, sub avertizare de ploi toren┼úiale ┼či vijelii. Cod portocaliu ├«n Bucure┼čti | HART─é

Ursula von der Leyen cere statelor UE să se pregătească pentru întreruperea completă a gazului rusesc



Ultima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite