Traficul rutier de pe cea mai aglomerată şosea din judeţul Iaşi ar urma să fie deviat pe o rută ocolitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Consiliul Judeţean Iaşi
FOTO Consiliul Judeţean Iaşi

Centură ocolitoare de patru kilometri, în jurul oraşului Podu Iloaiei, din judeţul Iaşi. Investiţia va fi cuprinsă în bugetul de stat, documentaţia urmând a fi realizată de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri.

Traficul rutier de pe cea mai aglomerată şosea din judeţul Iaşi ar urma să fie deviat pe o rută ocolitoare, în jurul oraşului Podu Iloaiei. De la drumul european DE 583 de la intrarea în Podu Iloaiei până la ieşirea spre Budăi se va putea circula pe o variantă ocolitoare cu patru benzi. 

În acest sens, potrivit news.ro, directorul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri (DRDP) Iaşi, Mugurel Ovidiu Laicu, afirmă că Ministerul Transporturilor a dat undă verde pentru construirea şoselei de centură a oraşului Podu Iloaiei, unde frecvent se produc blocaje în trafic, studiul de fezabilitate urmând să fie scos la licitaţie în acest an.

„Am stabilit că vom face o şosea ocolitoare la Podu Iloaiei. Sunt bani alocaţi. Ar fi o centură pentru a evita acel punct de strangulare a traficului din localitate. Scoatem anul acesta la licitaţie studiul de fezabilitate, iar tot anul ăsta îl vom termina. Anul viitor scoatem la licitaţie proiectul plus execuţia", a afirmat directorul DRDP Iaşi, Mugurel Ovidiu Laicu, potrivit sursei citate. 

Totodată, directorul DRDP Iaşi subliniază că este un blocaj frecvent de trafic la Podu Iloaiei, motiv pentru care situaţia trebuie rezolvată. „Nu putem aştepta să se facă autostrada A8 Ungheni-Iaşi-Târgu Mureş. Şoseaua ocolitoare de la Podu Iloaiei nu face parte din A8, este un obiectiv independent prin care ne propunem să ocolim oraşul. Va fi un traseu de peste patru kilometri paralel cu calea ferată care va rezolva problema traficulului", a mai afirmat directorul DRDP Iaşi, Mugurel Ovidiu Laicu.

În urmă cu două zile, luni, 4 iulie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a scris pe pagina de Facebook că a transmis DRDP o solicitare privitoare la realizarea unui Studiu de Fezabilitate pentru această şosea de centură.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Aproape toată ţara, sub avertizare de ploi torenţiale şi vijelii. Cod portocaliu în Bucureşti | HARTĂ

Ursula von der Leyen cere statelor UE să se pregătească pentru întreruperea completă a gazului rusesc

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite