Tot mai multe persoane ajung la spital în Iaşi după ce se bat la beţie. Un tânăr de 19 ani a fost mutilat de fratele său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Ziarul de Argeş
FOTO Arhiva Ziarul de Argeş

Medicii de la Unitatea de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi se plâng că în ultimele zile foarte multe persoane au ajuns la unitatea medicală în urma unor agresiuni pe fondul consumului de alcool.

În decursul unei zile, mai multe persoane au nevoie de îngrijire medicală ca urmare a unor implicării în situaţii violente, starea celor mai mulţi dintre ei fiind destul de gravă.

Acesta este şi cazul unui băiat în vârstă de 19 ani care a fost înjunghiat de fratele său în zona feţei şi gâtului. Cei doi ar fi început să se certe, iar la un moment dat unul dintre ei şi-a pierdut controlul şi l-a tăiat pe celălalt cu un cuţit în partea stângă a feţei, atingându-i limba şi laringele. Tânărul a fost operat de urgenţă şi este încă internat în spital.

„Pacientul în vârstă de 19 ani a ajuns în UPU după ce a fost înjunghiat în regiunea pometelui stâng, fiindu-i atinse limba şi laringele. Acesta a intrat imediat în sala de operaţie cu medicii de la ORL şi Chirurgie Buco-Maxilo-Facială”, a precizat profesorul Diana Cimpoeşu, medic-şef UPU-SMURD.  

Un alt caz este cel al unui tânăr în vârstă de 26 de ani, care a venit la UPU în stare de ebrietate şi cu o parte din mandibulă tăiată. Acesta avea şi o lovitură la nivelul capului.

„Pacientul în vârstă de 26 de ani a fost adus la spital în urma unei agresiuni fizice, având o plagă tăiată pe o treime din mandibulă şi un traumatim cranio-cerebral fără pierdere a cunoştinţei”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD. Acesta a fost dirijat către Spitalul de Neurochirurgie pentru a primi tratament de specialitate.

Citiţi şi:

Mesajul de adio al unei studente care s-a legat la ochi şi a sărit de la etajul III. „Să mă plângă şi alţii cât am plâns eu”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite