Tonuri de albastru în garderobă. Cu ce să nu le combini niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto unica.ro
Foto unica.ro

Institutul Pantone, autoritatea internaţională în domeniul culorilor şi al sistemelor de culori, a anunţat care este culoarea anului 2020: nuanţele de albastru sunt vedetele acestui an.

Vara este chiar în faţa noastră, iar culorile din garderobă sunt sigură că deja sunt schimbate. Printre cele mai predominante se numără şi albastrul, mai ales că a fost desemnată „culoarea anului 2020”. 

Este culoarea considerată cel mai adesea simbolul a tot ce este legat de spiritualitate. Spre deosebire de roşu, el dă impresia de rece şi îi predispune pe cei mai mulţi oameni la meditaţie. Specialiştii în psihologie îl asociază cu „relaxarea spirituală, cu un mod de viaţă liniştit, uşor şi cumpănit”.

Albastru este o culoare primară care poate fi combinată cu succes cu non-culorile alb şi negru. Pe lângă acestea, puteţi opta şi pentru verde, portocaliu sau violet în combinaţie cu albastru, pentru a obţine ţinute corecte din punct de vedere cromatic.

Bleumarinul alături de alte nuanţe mai întunecate ale albastrului sunt cele care stăpânesc lumea formalului, a uniformelor, a vestimentaţiei business, de birou. Este cea mai folosită culoare în identitatea corporate, asta pentru că albastrul, cu precădere bleumarinul, indică autoritate, încredere, profesionalism.

Albastrul şi movul intens sunt două culori-bijuterie care, chiar şi pe cont propriu, au un impact puternic, iar îmbinându-le în cadrul unei singure ţinute, dublezi efectul, transformându-l în ceva exploziv. Dacă incluzi şi alte culori în outfit, limitează-te la o nuanţă neutră, care să nu distragă atenţia, ci să echilibreze aspectul de ansamblu.

Pe de altă parte, specialiştii nu recomandă asortarea nuanţelor de albastru cu galben sau roşu. Prin excepţie, anumite nuanţe de roşu spre violet sau de galben spre verde pot fi uneori combinate cu nuanţele potrivite de albastru. 

Cu toate acestea, atunci când este foarte important să fiţi siguri de corectitudinea ţinutei create, este mai bine să evitaţi aceste excepţii.

Dacă este să ne referim la accesoriile albastre, nu, chiar nu se potrivesc doar femeilor cu ochi albaştri. Şi când vorbim de accesorii nu ne referim doar la bijuterii. În locui eternei genţi negre, o putem purta la fel de des şi pe cea bleumarin, doar că aceasta va fi mai creativă. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite