Televizorul care îşi schimbă programele singur, reclamat de un ieşean la OPC

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Românii cred că televiziunea le influenţează negativ copiii
Românii cred că televiziunea le influenţează negativ copiii

Unul dintre cei mai mari comercianţi de produse electronice şi electrocasnice din ţară a fost amendat zilele acestea de comisarii de la Protecţia Consumatorului.

Sancţiunea vine după ce un ieşean a cumpărat pe în toamna anului trecut, un televizor de la respectivul comerciant, în valoare de 1.299 de lei. Ulterior, produsul a prezentat o serie de defecţiuni, fiind adus în service şi reparat de mai multe ori.

Start la cumpărături! Atenţie la ţepele cu reduceri din această perioadă

Ieşeanul a apelat la ajutorul comisarilor de la Protecţia Consumatorului pentru a-l obliga pe comerciant să înlocuiască produsul. „Cu privire la reclamaţia menţionată, SC Domo Retail a prezentat un punct de vedere prin care se confirmă aspectele reclamate, însă referitor la pretenţia de înlocuire a produsului, operatorul economic a precizat că solicitarea este neîntemeiată, deficienţele fiind minore şi au fost remediate de fiecare dată într-un termen de maxim 10 zile, fără niciun inconvenient semnificativ faţă de consumator", explică Daniel Piftor, şeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Iaşi.

Cu televizorul la reparat de patru ori

Între timp, ieşeanul a fost nevoit să meargă cu televizorul nou la reparat de nu mai puţin de patru ori în decurs de aproape patru luni deoarece acesta comuta singur programele şi îşi modifica nivelul audio fără a fi programat. „Având în vedere natura produsului, se prezumă că acesta se utilizează zilnic, astfel încât este evident că lipsirea în mai multe rânduri de folosinţa acestui obiect produce inconveniente semnificative consumatorului", a precizat comisarul şef al CJPC Iaşi.

Astfel, comisarii de la Protecţia Consumatorului au decis sancţionarea companiei cu 5.000 de lei şi au obligat agentul economic să-i schimbe, în termen de cinci zile, televizorul ieşeanului.

Citeşte pe iasi.adevarul.ro mai multe informaţii despre neregulile pe care le reclamă ieşenii la Protecţia Consumatorului!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite