Peste 1.400 de refugiaţi ucraineni au solicitat azil în România

0
0
Potrivit MAI, la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 64,8 % Foto: Arhivă
Potrivit MAI, la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 64,8 % Foto: Arhivă

De la începerea conflictului din Ucraina, 1.408 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, informează, joi, Ministerul Afacerilor Interne (MAI). Aceşti cetăţeni beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

"Pe întreaga perioadă a procedurii, solicitanţii de azil pot beneficia de cazare în centrele Inspectoratului General de Imigrări, dacă doresc acest lucru, precum şi de măsuri de asistenţă materială, financiară, medicală, consiliere psihologică şi juridică de specialitate, acces la piaţa forţei de muncă şi activităţi de adaptare culturală",  se arată într-un comunicat transmis de MAI. 

Complementar, refugiaţii ucraineni pot beneficia de suportul organizaţiilor internaţionale şi neguvernamentale care îşi desfăşoară activitatea în domeniul migraţiei. 

Potrivit MAI, la acest moment, gradul de ocupare al centrelor de cazare ale IGI este de 64,8 %. 

În ceea ce priveşte traficul prin punctele de trecere a frontierei, potrivit sursei citate, în ultimele 24 de ore, 78.318 de persoane, dintre care 25.294 de cetăţeni ucraineni, au intrat în ţară, iar 82.946 de persoane, dintre care 19.575 de cetăţeni ucraineni, au părăsit teritoriul României. 

Totodată, 21.083 de mijloace de transport au trecut frontiera pe sensul de intrare şi 23.432 pe sensul de ieşire.

Mai multe - Societate

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite