Preotul care şi-a transformat o parte din parohie în centru pentru refugiaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
A fost amenajat spaţiu de cazare într-o parohie din Botoşani FOTO stiri.botosani.ro
A fost amenajat spaţiu de cazare într-o parohie din Botoşani FOTO stiri.botosani.ro

Un preot din judeţul Botoşani a amenajat din fondurile bisericii un adăpost pentru refugiaţi. Acesta a transformat centrul parohial al bisericii în tabără pentru refugiaţă şi oferă 20 de locuri de cazare.

Criza umanitară din Ucraina a creat un val de solidaritate fără precedent în judeţul Botoşani. Sute de localnici oferă cazare refugiaţilor ucraineni care fug de război. Printre aceştia şi un preot din municipiul Botoşani care a transformat o parte a parohiei în centru pentru refugiaţi. Mai precis, preotul Vasile Afloarei de la biserica ”Buna Vestire„ a reuşit să amenajeze în centrul parohial locuri de cazare dar şi un loc pentru luat masa.

 În total sunt 20 de locuri de cazare, cu paturi, lenjerie şi încălzire. Conform datelor oficiale prin vamile de la Rădăuţi Prut şi Stânca, din Republica Moldova, au intrat în judeţul Botoşani, în ultimele 24 de ore, peste 800 de refugiaţi ucraineni. De la începutul conflictului, prin Botoşani au trecut în jur de 10.000 de refugiaţi. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Natalia Gavriliţa, la întrevederea cu Josep Borrell şi Olivér Várhelyi: Moldova rămâne puternică şi neclintită pe calea integrării europene şi cere suportul UE

Poliţia de frontieră: Până acum, au intrat în România aproape 140.000 de ucraineni care au fugit de război

BotoşaniPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite