Stradă şi pistă de biciclete modernizate pe bani europeni, sparte pentru a băga noi conducte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lipsa de coordonare între marile proiecte de infrastructură din Iaşi este simţită de toţi cei care au drum pe malul Bahluiului, apa care străbate municipiul reşedinţă de judeţ.

După ce în anii trecuţi Primăria Iaşi a derulat două proiecte cu finanţare europeană de refacere Splai Bahlui Mal Stâng şi amenajarea unei piste de biciclete, acum o altă investiţie de infrastructură mare dă peste cap traficul din zonă. Astfel, pentru introducerea de conducte de termoficare prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, pe magistrala I, s-a spart pista de biciclete dintre Tudor Vladimirescu şi Podu de Piatră, iar parte din infrastructura rutieră refăcută prin fonduri europene are de suferit.

Practic, investiţii de peste 30 de milioane de lei sunt afectate din cauza lipsei de coordonare între marile proiecte gestionate de Primăria Iaşi. Intervenţiile pe noul proiect european privind termoficarea au dus la dezafectarea trotuarului pe care era amenajată o pistă de biciclete, iar parte din bordurile de pe Splai Bahlui Mal Stâng au fost scoase. „Refacerea intră în obligaţia noastră ca şi cheltuială neeligibilă încât el va fi adus exact în forma iniţială fără a afecta fondurile europene“, a declarat primarul Mihai Chrica.

Imagine indisponibilă

Din cauza lucrărilor de la reţelele de termoficare gestionate de Primăria Iaşi printr-un proiect de 68 de milioane de lei vor fi afectate două proiecte europene. Cel care va trebui refăcut integral este cel de amenajare a pistei de biciclete care include şi tronsonul de pe Splai Bahlui. Acesta a fost finalizat în 2010 şi a avut o valoare de aproape 850.000 de lei. Cel de-al doilea, este cel de infrastructură rutieră de pe Splai Bahlui Mal Stâng. Acesta a fost finalizat în 2015, a fost realizat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013 şi a avut o valoare de 30 de milioane de lei.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite