Statuia cu șapte capete care i-a isterizat pe ieșeni: „Oglindește cu fidelitate multitudinea de fețe pe care ni le-ați arătat”

0
Publicat:

Timp de 30 de zile, la Iași este celebrată „Luna Sculptorilor Români”. Astfel, pe străzile din capitala Moldovei au apărut mai multe opere de artă, iar unele dintre ele au stârnit adevărate controverse în rândul ieșenilor.

Statuie Iași SURSĂ FOTO Facebook
Statuie Iași SURSĂ FOTO Facebook

Foarte mulți cetățeni s-au arătat deranjați mai ales de o statuie care a fost instalată la baza dealului Copou, în apropierea Casei Pogor, chiar în fața Grupului Statuar al Voievozilor. În acest loc a fost amplasată o lucrare ce reprezintă o creatură cu șapte capete, iar ieșenii susțin că amplasamentul ales este total necorespunzător.

Ieșenii, isterizați de alegerile făcute de organizatori

Operele de artă care au fost poziționate în diverse locuri din Iași au fost promovate intens și pe paginile Primăriei Municipiului Iași. Astfel, nu s-au abținut de la reacții și critici și susțin că statuia cu șapte capete este amplasată într-un loc nepotrivit.

Cand scăpăm de Hidra satanistă de pe străzile Iașiului !!??” a reacționat un ieșean la postarea făcută de administrația Iașiului.

Totodată, unii ieșeni consideră că amplasarea operei de artă în fața voievozilor români este o jignire adusă istoriei: „Cine a pus hidra aia și cine a aprobat? Vă place? I-ați întrebat pe ieșeni dacă vor să fie pusă lângă domnitorii noștri? Ăsta este respectul față de istorie?”, a întrebat un alt ieșean pe rețelele de socializare.

Deputat AUR, atac direct la primarul Iașiului

Deputatul AUR, Marius Ostaficiuc, a reacționat și el la sculpturile expuse pe străzile orașului Iași. Acesta l-a atacat direct pe primarul Mihai Chirica și susține că hidra cu șapte capete reprezintă toate fețele pe care le are edilul Iașiului.

Domnule Chirica, ar fi trebuit, la urma urmei, să găzduiți opera aceasta în fața Palatului Roznovanu. Mi se pare că oglindește cu fidelitate multitudinea de fețe pe care ni le-ați arătat toți anii aceștia. Sau poate este un autoportret al gurilor corupte pe care le-ați lăsat să se înfrupte din banul public, abonații la licitații, privilegiații cu sporuri și așa mai departe…Arta poate ajuta cunoașterea. Vă cunoaștem într-adevăr mai bine grație unor astfel de lucrări…”, a precizat Marius Ostaficiuc, conform bzi.ro

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite