Aplicaţia pe telefon care a stârnit un veritabil război pe internet. Ce i-a enervat pe locuitorii unui mare oraş din România

0
Publicat:

O idee venită din partea Primăriei Municipiului Iaşi i-a scos din sărite pe locuitorii din capitala Moldovei. Este vorba despre o aplicaţie pentru telefonul mobil, pe care municipalitatea doreşte să o creeze.

Municipiul Iaşi SURSĂ FOTO Facebook Primăria Iaşi
Municipiul Iaşi SURSĂ FOTO Facebook Primăria Iaşi

Conform municipalităţii, această aplicaţie ar urma să fie un adevărat ghid al oraşului şi să grupeze toate informaţiile necesare unui cetăţean, fie că este vorba despre un rezident sau un turist.

Ieşenii cred că ideea e inutilă

Municipiul Iași intenționează să dezvolte o aplicație All-in-one, în care să grupeze toate aplicațiile necesare unui cetățean (rezident sau turist) pentru a relaționa cu orașul: relația cetățean – administrația publică, servicii publice, transport public, inclusiv e-ticketing, educație, sănătate, divertisment sau turism. 

Totodată, aplicația va avea și o secțiune de proximitate, „orașul de 15 minute”, unde, pe lângă serviciile publice din apropiere, precum centre de cartier, școli, grădinițe, spitale sau stații de autobuz, comercianții privați își pot prezenta produsele și serviciile.

Primăria municipiului Iaşi a solicitat ajutorul cetăţenilor pentru a găsi un nume potrivit pentru aplicaţie. Cu toate acestea, ieşenii nu s-au întrecut în propuneri, ba din contra. Aceştia au considerat că ideea este inutilă şi că în oraş există alte probleme care trebuie rezolvate urgent.

„Trebuie să fiți dați cu capul prin noroiul din șantierul ăla din fața teatrului"

Ieşenii nemulţumiţi de dezvoltarea capitalei Moldovei au luat cu asalt secţiunea de comentarii de la postarea făcută pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Iaşi. Astfel, aceştia au cerut să se renunţe la această idee şi să fie rezolvate alte probleme, mult mai urgente, ale oraşului în care trăiesc.

A fost postate sute de comentarii, iar pe rețelele de socializare informația a devenit virală și a adunat, de asemenea, mii de replici tăioase la adresa edililor.

,,Orașul ăsta este vai de steaua lui, plin de noroaie, gropi peste gropi, o mizerie de nedescris, iar vouă vă arde de fițe și impresii de Dubai? Voi, cei din primărie, ce ocupați scaune plușate, trebuie să fiți dați cu capul prin noroiul din șantierul ăla din fața teatrului! Auzi la ei….smart… Nu sunteți în stare să sincronizați două semafoare, dați cu var peste gropi în loc să asfaltați, și voi vorbiţi de smart? Oraș smart nu înseamnă să pui panseluțe și să plimbi doi cai prin fața primăriei!", a spus un ieşean în rubrica de comentarii.

Totodată, ieşenii cu simţul umorului au ţinut să taxeze şi felul haotic în care se construieşte în Iaşi.

,,O secţiune de <raportează bloc construit între blocuri> ar fi foarte utilă", a spus un alt ieşean, în rubrica de comentarii.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite