Soluţia autorităţilor pentru „drumul morţii”: parapete pe mijlocul şoselei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
parapeti

Drumul care leagă municipiul Iaşi de Târgu Frumos, spre Roman şi mai departe spre Bacău este unul dintre cele mai periculoase din România, cu zeci de morţi înregistraţi anual.

Autorităţile au început montarea unui parapet de protecţie pe porţiunea de drum care înregistrează zeci de accidente în fiecare an, multe dintre ele mortale. Este vorba de o zonă de zona Bălţaţi, judeţul Iaşi, pe sectorul DN 28, km 33 + 620 - 34 + 287, între localităţile Războieni şi Bălţaţi, imediat după Tg. Frumos.

Măsura este parte a unui proiect demarat de CNAIR SA la nivel naţional, în scopul reducerii riscului de accidente rutiere grave pe anumite sectoare de drum. Parapetul pe rulouri este un sistem de protecţie inovativ conceput pentru a evita evenimentele rutiere soldate cu leziuni mortale, datorită capacităţii acestora de dispersare a energiilor în lungul parapetului, cu ajutorul rolelor.

Vehiculele care intră în contact cu acest sistem de protecţie sunt redirecţionate înapoi pe calea de rulare, fiind astfel eliminat riscul coliziunii frontale. Caracteristicile tehnice au permis sistemului de protecţie să obţină rezultate pozitive deosebite în crash-teste de siguranţă rutieră, performanţele superioare fiind datorate elementelor avansate de design şi siguranţă”, a transmis Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi. 

drdp

FOTO: DRDP Iaşi

Ministerul Transporturilor a propus la începutul acestui an reducerea benzilor la 3 metri pe porţiunile periculoase, astfel încât pe un sens să poată trece şi două tiruri simultan. Autorităţile îşi doresc să ia mai multe astfel de măsuri de siguranţă pe cele mai periculoase drumuri din Moldova, până când vor fi gata cele două autostrăzi - A7 şi A8, care vor lega Moldova de sudul şi vestul ţării. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

România, printre ţările cu cele mai mari scumpiri la electricitate pentru consumatorii casnici

„Minunile” din garajele clujenilor. După descoperirea unei crame, acum a fost găsit un strung industrial FOTO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite