Situaţie alarmantă pentru spitalele din Iaşi. Paturile ATI sunt din nou pline

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Andrei Luca
FOTO: Andrei Luca

Spitalele ieşene sunt aproape pline, iar sursele „Adevărul” spun că Spitalul Mobil de la Leţcani ar putea fi redeschis în următoarea perioadă.

Situaţie alarmantă în judeţul Iaşi, în ceea ce priveşte pandemia de coronavirus: toate cele 97 de paturi destinate pacienţilor cu forme medii spre grave sunt ocupate. Este vorba despre 20 de paturi la Spitalul de Boli Infecţioase Sfânta Parascheva, 22 de paturi la Spitalul CF Paşcani, 15 paturi la Spitalul CFR Iaşi, 12 paturi la Spitalul Orăşenesc Hârlău şi cele 28 de paturi de la Spitalul de Pneumologie. În plus, secţia ATI de la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi este ocupată în totalitate. 

În judeţ, în ceea ce priveşte paturile ATI, mai sunt libere doar două dintre acestea, la Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon”. 

La ultima raportare, la nivelul judeţului au fost anunţate 56 de noi cazuri de pacienţi infectaţi cu coronavirus. Una dintre localităţile din judeţul Iaşi se apropie de o incidenţă de 6 la mie, astfel existând pericolul ca elevii ciclului gimnazial de la cele două şcoli din comună să înceapă anul şcolar în regim online. În acelaşi timp, în pericol este şi localitatea Cepleniţa, unde indicele a ajuns la 3,80 cazuri la mia de locuitori. 

Bilanţul total al persoanelor confirmate în România cu noul coronavirus a ajuns, vineri, la 1.103.198 de cazuri, după ce în ultimele 24 de ore au fost confirmate alte 1.520 de noi îmbolnăviri din 43.295 de teste efectuate. În acelaşi timp au fost înregistrate 33 decese în ultimele 24 de ore. La Terapie Intensivă sunt internaţi 345 de pacienţi.

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Miniştrii USR PLUS nu merg la şedinţa de Guvern. Provocare pentru Florin Cîţu: „Nu are curaj să ne revoce miniştrii“

Dacia Jogger – primele impresii după ce ne-am întâlnit cu noul model ce va fi produs la Mioveni FOTO

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite