Şi-a recăpătat vederea după ce a fost operată pe creier de o tumoră gigant. „Este un caz deosebit” VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Captură de ecran
FOTO Captură de ecran

Femeia din Iaşi povesteşte că s-a dus la stomatolog pentru a-şi rezolva nişte probleme dentare, iar în urma unor investigaţii i-a fost descoperită o tumoră pe creier.

O femeie de 63 de ani a fost operată la Iaşi de o tumoră pe creier, de mari dimensiuni, iar după intervenţia care a durat şapte ore evoluţia pacientei este pozitivă. 

Pacienta s-a dus la stomatolog pentru a-şi rezolva nişte probleme dentare, iar în urma unor investigaţii amănunţite i-a fost descoperită o tumoră pe creier. 

„Li s-a părut ceva suspect, iar după ce m-au pus să fac sperietoarea asta de film mi-a ieşit că am tumoră pe creier. M-am operat, iar acum sunt bine", a povestit femeia. 

Intervenţia chirurgicală a fost efectuată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. 

„A ajuns la noi cu o tumoră de mari dimensiuni, avea opt centimetri. Tumora era situată şi foarte prost, adică la baza craniului şi în plus împingea structuri cerebrale importante. A fost o provocare pentru noi. Am discutat riscurile cu familia şi am decis să o operăm. Intervenţia a fost dificilă”, a declarat medicul Marius Dabija, directorul medical al unităţii medicale din Iaşi.

Acesta a explicat că boala începuse să afecteze deja nervii optici şi pacienta îşi pierduse vederea. După operaţie, pacienta şi-a recăpătat vederea. 

„După operaţie, placuta surpriză a fost ca la două zile, nu numai ca a mers bine şi şi-a revenit foarte bine, la doar două zile a început să vadă. Nu vede înca perfect, dar odată ce o să-şi rezolve cataracta de pe ochiul stâng sperăm să vadă foarte bine. Nu vede perfect dar începe să distingă contururi şi avem speranţa să vadă din ce în ce mai bine", a mai afirmat medicul Marius Dabija. 

      

Vă recomandăm să citiţi şi:

Loteria de vaccinare are duminică prima extragere. Ce trebuie să ştii dacă vrei să participi şi ce premii sunt

Sorin Grindeanu, către USR PLUS: Tot PSD să îl dărâme de unul singur pe Cîţu? Vă aştept să votaţi, ca şi PSD, cu bilele la vedere

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite