Sfânta Parascheva şi şantierele din oraş au dat peste cap traficul din Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trafic înregunat pe străzi, din cauza spargerilor ilegale
Trafic înregunat pe străzi, din cauza spargerilor ilegale

Centrul oraşului, dar şi principalele bulevarde din zonele adiacente sunt sub asediu încă de la primele ore ale dimineţii.

Peste 1.500 de autoturisme venite în ultimele 48 de ore din judeţele ţării au îngroşat parcul auto deja existent în judeţul Iaşi, de aproximativ 130.000 de autovehicule.  Un adevărat concert al groazei a pus stăpânire  dimineaţă pe intersecţiile din centrul oraşului. Nici bine nu s-a luminat de ziuă că muncitorii care lucrează la schimbarea liniilor de tramvai în zonă s-au grăbit să dea drumul la utilaje.

Citeşte şi:

Sărbătorile Iaşilor le-au adus marfă hoţilor din maşini

Zeci de petrecăreţi s-au dat în stambă la Sărbătorile Iaşilor şi au plătit pentru asta

În acelaşi timp, sute de maşini au început să străbată intersecţiile gâtuite încă de lucrări. La sunetele scoase de polizoare, ciocane, claxoane şi motoare ambalate s-au alăturat în scurt timp fluierele poliţiştilor care, timp de câteva ore, s-au luptat cu şoferii pentru a fluidiza traficul în zona centrală.

„Cel mai bine cred este să apelăm la mijloacele de transport în comun pentru că altfel ne facem o groază de nervi. Străzile din oraş, şi aşa aglomerate, au devenit acum un adevărat chin", a spus unul dintre şoferii prinşi în aglomeraţie.

image

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi, de Sărbătorile Iaşiului, pe străzi sunt mobilizaţi zilnic 260 de poliţişti şi 160 de agenţi de la Poliţia Locală, cu atribuţii de supraveghere atât a ordinii publice, cât şi a fluidizării traficului rutier.

Vezi şi:

Ghidul pelerinului la moaştele de la Iaşi

VIDEO Viaţa Sfintei Parascheva, transpusă într-o piesă de teatru

Calvarul de pe şoselele Iaşiului nu pare să se termine prea curând. „Avertizăm conducătorii auto că în zilele următoare, din cauza manifestărilor din oraş, în anumite intervale orare, circulaţia în zona Palat, Hala Centrală şi a catedralei Mitropolitane traficul va fi restricţionat", a precizat Alina Vezeteu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Iaşi.

Oamenii legii recomandă conducătorilor auto să folosească autoturismele personale pe străzile exterioare zonei centrale, pentru a evita blocajele în trafic.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite