Şeful CJ Iaşi, strivit de DNA între albume de prezentare fictive

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Una dintre marile speranţe al liberalilor ieşeni, fostul ministru al educaţiei Cristian Adomniţei a ieşit şi el pe uşa din dos a politicii după ce a fost pus sub acuzare într-o anchetă derulată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Iaşi.

Ales şef al judeţului Iaşi în 2012, de pe listele USL, Adomniţei era considerat principalul candidat al PNL la alegerile locale de anul viitor, fiind cotat cu şanse mari să câştige Primăria Iaşi, subjugată în ultimii 12 ani de baronul PSD şi adversarul Gheorghe Nichita.

Paradoxal, Adomniţei a fost reţinut de DNA – şi ulterior eliberat, la o săptămână după ce adversarul său politic era dus cu mascaţii la sediul anchetatorilor anticorupţie. Adomniţei a fost şi trimis în judecată, dosarul său aflându-se în prezent pe rolul Tribunalului Iaşi. Judecat sub control judiciar, cu interdicţia de a-şi exercita funcţia, fostul şef liberal din Capitala Moldovei este acuzat de favorizarea făptuitorului şi fals intelectual după ce ar fi încercat să mascheze o serie de ilegalităţi presupus a fi comise de către angajatele sale din cadrul CJ Iaşi.

Concret, angajaţi cu funcţii de conducere în cadrul instituţiei ar fi recepţionat fictiv o serie de materiale de promovare, printre care şi 1.000 de albume de prezentare a judeţului Iaşi, deşi acestea în realitate nu au fost furnizate. Participarea infracţională a lui Adomniţei, potrivit procurorilor, ar fi constat în influenţarea unor auditori care voiau să demaşte recepţiile de produse fictive, dar şi semnarea unor documente prin care se justifica în fals lipsa acelor materiale.

Adomniţei şi-a susţinut nevinovăţia de la bun început şi în prezent este suspendat din funcţie, urmare a unui ordin emis de prefectul judeţului.

Citeşte şi: 

UPDATE Cristian Adomniţei, plasat în arest la domiciliu: „Sunt şocat, mă voi suspenda din funcţiile deţinute în PNL”

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite