S-a schimbat trendul în piaţa forţei de muncă din Iaşi. Vezi în ce domeniu ai cele mai mari şanse de angajare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă în anii trecuţi, în Capitala Moldovei, cele mai multe locuri de muncă erau oferite în domeniul construcţiilor, acum ponderea cea mai mare aparţine unei alte ramuri a economiei.

Potrivit oficialilor Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, în primele patru luni ale acestui cele mai multe angajări au fost în domeniul serviciilor.

Vezi aici cât te costă să studiezi şi să te întreţii în străinătate

"În 2011, cele mai multe angajări au fost în domeniul construcţiilor. La începutul acestui an, domeniul cel mai prezent este cel al serviciilor urmat de consstrucţii şi comerţ", a afirmat Gabriela Vasilache, şefa AJOFM Iaşi. Aceasta a afirmat că după finalizarea mai multor proiecte imobiliare în Iaşi, acestea au oferit locuri de muncă în servicii.

Totodată, de la începutul anului, două persoane care mai au trei ani până la pensionare s-au reangajat şi beneficiază de subvenţionarea locului de muncă. Practic, angajatorul primeşte de la stat 500 de lei până când salariatul iese la pensie. 

Pont pentru inginerii ieşeni: job plătit cu 9.000 de euro pe lună

Lista cu locurile de muncă libere sunt puse la dispoziţie de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Iaşi şi poate fi vizualizată pe site-ul www.ajofmiasi.ro, la secţiunea locuri de muncă vacante. 

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din judeţ!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite