Reacţia ISJ Iaşi, după cazul de bullying sesizat de Consiliul Elevilor. Cele două fete s-au bătut din cauza părinţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Din primele informaţii reiese faptul că cele două fete au intrat în conflict din cauza unor certuri între părinţii acestora.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a reacţionat referitor la cazul de bullying din comuna ieşeană Fântânele, acolo unde o elevă de clasa a VIII-a a fost bătută în mijlocul străzii de o altă tânără, în afara orelor de curs.

„Din informaţiile transmise de conducerea şcolii, în situaţia semnalată au fost implicate două eleve de clasa a VIII-a. Acest incident a avut loc în afara şcolii şi în afara programului şcolar şi a fost depusă o plângere la poliţie. Aşadar, poliţia face cercetări în acest caz. La nivelul şcolii s-a făcut o verificare, s-a identificat faptul că evenimentul s-a desfăşurat după încheierea  programului şcolar şi în afara perimetrului şcolii.

Inspectoratul Şcolar Judeţean va consilia conducerea unităţii şcolare şi va colabora cu Biroul de Siguranţă Şcolară, dar şi cu Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională pentru a face activităţi având ca principal scop diminuarea şi prevenirea violenţei în rândul elevilor”, a declarat pentru Adevărul Antonina Bliorţ, inspector şcolar în cadrul ISJ Iaşi.

Reacţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi vine după ce Consiliul Judeţean al Elevilor din Iaşi a transmis un comuncat de presă prin care a sesizat cazul petrecut în comuna Fântânele, din judeţul Iaşi. 

„Consiliul Judeţean al Elevilor Iaşi mereu a încurajat vehement educarea atât a elevilor cât şi a profesorilor în scopul evitării bullying-ului în şcoli. Am fost surprinşi şi dezamăgiţi când am aflat de cazul din comuna Fântânele, judeţul Iaşi, ce se referă la o elevă din clasa a şasea care a fost bătută violent şi umilită de către un grup de colege. Întregul incident a fost filmat şi prezentat de către mătuşa fetei agresate, care a sesizat problema în faţa organelor de poliţie şi în faţa directoarei şcolii, din partea căreia a primit un răspuns ignorant, fără o soluţionare a problemei în cauză.

Constatăm cu regret lipsa eficienţei demersurilor pentru înlăturarea cazurilor de bullying şi afirmăm totodată că medierea situaţiilor violente din cadrul structurilor şcolare trebuie să pornească din partea conducerii. Cerem direcţiunii de la Şcoala Profesională Fântânele adresarea cazului precum şi soluţionarea problemei”, se arată în comuncatul transmis de către reprezentanţii Consiliului Judeţean al Elevilor Iaşi. 

Vă recomandăm să citiţi şi: 

Analiză CNN: Rusia îşi schimbă strategia în războiul din Ucraina. De ce este extrem de important oraşul Sloviansk

Pe cine au identificat ucrainenii ca fiind „Măcelarul de la Bucea”, militarul care ar fi responsabil de uciderea a sute de civili

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite