Raliul Iaşiului cu probe inedite care vor decide campionul naţional VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Harta Raliului Iaşiului 2012
Harta Raliului Iaşiului 2012

52 de concurenţi vor lua statul la competiţia care se va desfăşura pe 5 şi 6 octombrie în judeţul Iaşi.

"Raliul Iaşiului este ultima etapă a Campionatului Naţional de Raliuri. Este o etapă importantă pentru că aici se va decide titlul de campion naţional. Va fi o bătălie cruntă între actualul campion, Vali Prorcişteanu, şi francezul Francois Delecour. Ne vom aştepta la un mare spectacol", a spus Lucian Filip, consilier federal în cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Vali Porcişteanu, pilot: „Am talent să ocolesc tot ce-mi iese în cale“

Raliul Iaşiului are 420 de kilometri din care 130 de kilometri de probe speciale, împărţite pe parcursul a două zile. "E un raliu dificil pentru că probele speciale sunt de complexitate mare şi se constituie în cel mai lung traseu din campionat", au anunţat organizatorii.

La start vor fi 52 de concurenţi. Prezentarea lor va avea loc joi, 4 octombrie, în parcul din spatele Palatului Culturii din Iaşi, de la ora 18.00. "Lumea va avea posibilitatea să vadă maşinile, dar şi să vobească cu piloţii şi copiloţii. Raliul propriu-zis va începe vineri, 5 octombrie. La ora 13.00, startul se va da din faţa Teatrului Naţional. Vor parcurge trei probe de macadam: Cioca Boca, Dobrovăţ şi Poieni, după care se vor întoarce în Iaşi unde, de la ora 17.00, este programată super-specială de la Râpa Galbenă", a spus Lucian Filip. Vineri seară, de la ora 20.00, este programată o probă de noapte în zona Păun-Poieni. Pe platoul de la Poieni, de pe marginea probei speciale, vor fi amenajate un mare foc de tabara şi grătare.

Asemenea probe de noapte au mai avut loc la Sibiu şi Braşov.

Acesta a adăugat că premierul Victor Ponta a primit o invitaţie de a participa la competiţia de la Iaşi. "Nu l-am invitat în calitate de copilot, ci să ne onoreze cu prezenţa în amintirea vremurilor petrecute în maşina de concurs. Deocamdată nu am primit vreo confirmare", au anunţat organizatorii evenimentului.

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite