Radu Stoleriu din Iași, elev de geniu în matematică, printre cei mai buni din Europa. „Maratonist de cursă lungă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Radu Stoleriu, elev al Colegiului „Emil Racoviță” din Iași, a ajuns printre cei mai buni din Europa la nivelul său de vârstă. El a obținut medalia de aur la ultima Olimpiadă Națională de Matematică, la clasa a IX-a.

Radu Stoleriu  Sursa foto: Primăria Municipiului Iași
Radu Stoleriu Sursa foto: Primăria Municipiului Iași

Un nou rezultat de excepție a fost reușit de Radu Stoleriu, elevul ieșean de geniu în matematică.

Băiatul a obținut medalia de aur la ultima Olimpiadă Națională de Matematică, la clasa a IX-a. Elevul, care studiază la Colegiul Național „Emil Racoviță" din Iași, este printre cei mai buni din Europa, la categoria sa de vârstă.

Subiectele au fost mai dificile ca de obicei. Este o performanță foarte frumoasă. Mă bucură și mă motivează”, spune emoționat Radu Stoleriu, elev la Colegiul Național „Emil Racoviță". 

Pentru elevul ieșean, matematica este un mod de viață. Acordă foarte mult timp studiului individual, dar este convins că munca nu este suficientă dacă nu ești înzestrat cu anumite calități native. 

Radu este un pasiont de matematică. Este un maratonist de cursă lungă. Pasiunea pentru matematică se traduce în toate activitățile sale. O echipă de aur - Radu Stoleriu și Cătălin Budeanu, alături de familia care îl sprijină”, spune prof. Mihaela Gotcu, directoarea Colegiului Național „Emil Racoviță” din Iași. 

Din clasa a III-a, pentru totdeauna

Povestea acestui rezultat minunat a început când Radu era în clasa a III-a şi a participat la LERIS, concursul de matematică pentru elevii de clasa a IV-a, organizat de colegiul unde învaţă acum. Atunci el a obţinut cel mai mare punctaj şi a câştigat dreptul de a urma clasele gimnaziale în această instituţie.

La solicitarea mamei lui, dar şi dintr-o curiozitate a dascălului, a început colaborarea dintre Radu și profesorul Cătălin Budeanu. Au început mai mult în joacă, spune profesorul, Radu încercase să înveţe singur materia de clasa a cincea, dar menirea dascălului a fost să-i explice corect.

A fost o provocare şi o mare responsabilitate, profesorul Cătălin Budeanu a înţeles că Radu este un copil deosebit, a vrut în mod special să-i menţină interesul şi pasiunea pentru matematică. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite