Mici şi bere gratis pentru ieşeni, de 1 Mai. Cât costă municipalitatea acest festin popular

0
Publicat:

În doar câteva zile, la 1 Mai, se va deschide noul sezon turistic. Astfel, ieşenii care nu pleacă la mare sau la munte vor sărbători, ca în fiecare an, Ziua Internaţională a Muncii cu grătare şi bere.

Ciric Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul
Ciric Iaşi SURSĂ Arhiva Adevărul

Pentru a marca această zi, Primăria Municipiului Iaşi a ales să organizeze o petrecere, la care pot participa toţi doritorii, la Ciric. 

Mici şi bere gratis la petrecerea muncitorească

Evenimentul din ziua de 1 Mai va avea loc, la fel ca în fiecare an, în zona insulei de la Ciric. Astfel, autorităţile locale au decis să aloce suma de 15.000 de lei pentru organizarea acestor manifestări, pentru a sprijini activităţile desfăşurate de sindicate.

La Ciric, doritorii vor putea asista la un concert de muzică populară. Totodată, participanţii vor putea gusta din preparatele care vor fi pregătite pe grătarele încinse

Tot pe data de 1 Mai, cu ocazia începerii noului sezon estival, Compania de Transport Public din Iaşi va repune în circulaţie traseul autobuzului 48, care leagă zona centrală a Iaşului (Târgu Cucu) de Ciric. 

Ce evenimente vor mai avea loc în această vară

Pe lângă cei 15.000 de lei pe care Primăria Municipiului Iaşi îi alocă pentru sărbătoarea de 1 Mai, municipalitatea va mai împărţi câteva sume de bani şi pentru organizarea altor evenimente. Este vorba despre alte 15 manifestări, la care Primăria este partener. Astfel, în total, pe lângă cele peste 5 milioane de lei aprobate în trecut, în plenul Consiliului Local va mai fi aprobată suma de 660.000 de lei, 250.000 de lei provenind din bugetul Ateneului Naţional, pentru organizarea festivalului Serilor Filmului Românesc. 

Printre evenimentele sponsorizate de Primăria Municipiului Iaşi, care vor avea loc în această vară, se numără festivalui de muzică, manifestări ale Arhiepiscopiei Iaşilor, Festivalul istoric Getodava, expoziţia Inventica 2023, Festivalul Hangariada, Ziua Copilului sau Superliga României la Minifotbal. Totodată, vor fi susţinute şi evenimente mai mici, precum Noaptea Europeană a Muzeelor, expoziţii de pictură şi un simpozion internaţional.

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite