Proiect discutabil pentru Aeroportul Iaşi. În locul unui director vin doi administratori. Află cât ar putea câştiga din indemnizaţii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Iaşi propune în şedinţa din 26 septembrie un proiect de reorganizare la vârful regiei care va gestina două mega-proiecte de modernizare.

Astfel, în baza OUG 109 din 2011, vor fi operate schimbări legate de modul de conducere a regiei aflate în subordinea CJ. Activitatea va fi gestionată de Consiliul de Administraţie al Aeroportului din care vor face parte cinci membri. Aceştia vor fi aleşi de o comisie formată din directori de la nivelul CJ, componenţa acestei comisii fiind votată de consilieri în şedinţa din 26 septembrie.

Potrivit proiectului, preşedinta comisiei va fi Teodora Jinga, directorul care gestionează proiectele cu fonduri europene de la nivelul judeţului, iar membri vor fi Anca Muşcheru, director în cadrul CJ, şi Ionel Spălăţelu, şeful Serviciului Resurse Umane. OUG 109/2011 propune ca această comisie să fie asistată de un consilier independent specializat în recrutarea resurselor umane. "Aceasta presupune timp şi costuri suplimentare, fapt care nu este agreat", se arată în proiectul de hotărâre care va fi pe masa consilierilor.

Prima mutare din mandat a noului şef al judeţului Iaşi: a schimbat directorul la Aeroport. Află cine a fost numit FOTO

Dacă aleşii judeţeni vor vota proiectul, comisia va selecta candidaţii pentru cele cinci posturi din Consiliul de Administraţie de la Aeroport. Potrivit notei de fundamentare a proiectului de hotărâre,  "Conducerea executivă a regiei se poate realiza de către administratori executivi sau poate fi delegată unuia sau mai multor directori. Administratorii vor încheia contract de mandat cu Consiliul Judeţean, iar directorul sau directorii, cu consiliul de administraţie. Se propune varianta cu doi administratori executivi, respectiv  preşedintele şi vicepreşedintele consiliului de administraţie, care va permite o legătură mai bună a Consiliului Judeţean cu aceştia şi, totodată, un control mai eficient asupra activităţii regiei".

Proiect ambiţios în jurul Aeroportul Iaşi: legături rutiere şi feroviare cu vestul ţării

OUG 109/2011 prevede şi valoarea indemnizaţiei maxime pe care o pot lua membrii CA de la Aeroport. Astfel, preşedintele executiv ar putea câştiga 4.000 de lei net, lunar. Tot lunar ar fi plătit şi vicepreşedintele cu câte 800 de lei, iar ceilalţi trei membri, vor lua câte 750 de lei pe şedinţă.

Consilierii judeţeni vor vota miercuri, 26 septembrie, în şedinţa care va avea loc la Hălăuceşti, şi o rectificare de buget pentru mai multe investiţii la Aeroport. Vor fi daţi bani pentru un studiu de fezabilitate şi o analiză cost-beneficiu pentru un proiect ce ar viza modernizarea aerogării cu fonduri europene. Mai multe afli AICI. Totodată, rectificarea vizează şi bani pentru extinderea parcării de lângă Aeroport, dar şi modernizarea unei centrale termice.

Pistă nouă la Aeroportul din Iaşi abia din 2015. Află cât costă investiţia

În această lună se aşteaptă ca anunţul de licitaţie pentru lucrările de execuţie a unei piste noi de 2.400 de metri să fie publicat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP). "Sperăm ca până la sfârşitul anului să semnăm contractul de execuţie pentru lucrări, în condiţiile în care nu vor fi contestaţii", a spus Marius Bodea, directorul Aeroportului Iaşi. Valoarea proiectului o afli AICI

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite