Profesorul înregistrat insultându-şi elevii rămâne la catedră, dar cu salariul tăiat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrică Angheluş, profesorul de sport de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani FOTO newspascani.ro
Petrică Angheluş, profesorul de sport de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani FOTO newspascani.ro

Comisia de disciplină întrunită pentru cazul profesorului de sport Petrică Angheluş, de la Colegiul "Mihail Sadoveanu" din Paşcani, a finalizat ancheta internă.

Comisia de disciplină şi-a prezentat rezultatele anchetei în faţa Consiliului de Administraţie de la Colegiul păşcănean "Mihail Sadoveanu". Petrică Angheluş a fost cercetat pentru două capete de acuzare: limbajul şi comportamentul faţă de elevi şi gestionarea deficitară a banilor primiţi de la elevi.

La punctul 1 a fost găsit vinovat, iar la punctul 2 doar parţial vinovat, deoarece declaraţiile părinţilor au fost ambigue şi a rezultat că banii s-ar fi strâns, dar nu ar fi ajuns la profesor.

Directoarea colegiului, Carmen Dimitriu, a propus desfacerea contractului de muncă al lui Petrică Angheluş, însă profesorul a scăpat în condiţiile în care doar 7 din cei 13 membri ai Consiliului de Administraţie au votat "Da". Ar fi fost nevoie de 9 voturi, potrivit newspascani.ro.

În cele din urmă, profesorul a fost sancţionat cu reducerea salariului cu 15% pentru o perioadă de şase luni. Angheluş a declarat că va căuta o cale pentru a ataca decizia.

Pe de altă parte, Angheluş este cercetat penal de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi pentru fapte de corupţie. Profesorul este suspectat că ar cere şpagă pentru motivarea absenţelor.

Anchetele de la colegiul păşcănean au pornit după mediatizarea unei înregistrări audio în care profesorul de sport îşi gratulează" elevii cu apelative precum  "fraieri", "boi", "tâmpi", "monumente de tolomăcie", "idioţi", "proşti" sau "oligofreni".

Petrică Angheluş şi-a exprimat astfel indignarea că elevii săi au adunat bani fără ştirea lui şi i-au predat unei alte profesoare din cadrul colegiului. Profesoara respectivă, pe care colegul ei o categoriseşte drept "idioată", "tâmpită" şi "nebună cu acte", le-a cerut bani copiilor încă din prima zi de şcoală, pe 16 septembrie 2013, pentru a acoperi, după spusele ei, o investiţie în mobilierul de la clasă.

Pe de altă parte, părintele unei eleve din clasa a IX-a a reclamat ziariştilor din Paşcani că profesorul de sport i-a cerut 50 de lei şpagă pentru a-i motiva absenţele fiicei sale. Banii ar fi mers în contul sponsorizării unei competiţii sportive.

Mai puteţi citi:

AUDIO Profesor din Iaşi, înregistrat în timp ce-şi insultă elevii, revoltat că au dat şpagă unei alte profesoare din liceu

Profesorul înregistrat insultându-şi elevii este cercetat penal pentru fapte de corupţie. Procurorii s-au autosesizat

VIDEO Anchetă la Şcoala 10 din Capitală. O învăţătoare este acuzată de părinţi că cere sute de lei pentru cadouri: e un „sistem românesc, balcanic, de stat”

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri