Primul vieţaş condamnat definitiv pe viaţă după 1989 ar putea ieşi de după gratii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Chifan, primul condamnat definitiv pe viaţă de după 1989, ar putea ieşi de după gratii în luna octombrie. În cazul altor trei deţinuţi cu aceeaşi pedeapsă magistraţii au amânat punerea în libertate cu un an.

Ioan Chifan (48 de ani), condamnat pe viaţă pentru că a ucis un inginer din Iaşi, este singurul deţinut cu o astfel de pedeapsă care ar mai putea fi pus în libertate anul acesta. 

După eşecurile altor trei colegi de ai săi, a căror liberare condiţionată a fost respinsă fie de Comisiile din penitenciare, fie de instanţe, ieşeanul mai are o şansă.

Citeşte şi:

Exclusiv: Vieţaş cu patru crime la un pas de libertate

Vieţaşul cu patru crime, dus în faţa judecătorilor

Situaţia lui Ioan Chifan va fi analizată de reprezentanţii Penitenciarului Botoşani, unde acesta este încarcerat, de abia în luna octombrie. În cazul în care Comisia de liberăre condiţionată va considera că deţinutul îndeplineşte condiţiile pentru a ieşi din închisoare cererea va ajunge pe masa magistraţilor Judecătoriei Botoşani. Doar dacă aceştia vor admite cererea Ioan Chifan va putea ieşi după 20 de ani din închisoare.

„A avut câteva probleme în  penitenciar doar la începutul pedepsei. În rest a fost un deţinut model, a fost recompensat şi a muncit", spune comisarul- şef Marius Vulpe, directorul Penitenciarului Iaşi, unde Chifan şi-a executat pedeapsa din 2003 în 2007. I

Aflaţi mai multe despre acest caz în de astăzi

Citiţi în Adevărul de Seară de mâine
Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite