Primul deces din cauza Omicron în România. Persoana era nevaccinată: „Nu există un tratament diferenţiat în funcţie de tulpină”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Shutterstock
FOTO: Shutterstock

Primul deces la o persoană infectată cu varianta Omicron în România a fost înregistrat marţi, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, anunţă Libertatea.

Este vorba despre o femeie de 75 de ani, nevaccinată, cu comorbidităţi importante, potrivit medicilor care au tratat-o. Ea a ajuns în stare gravă la spital, în urmă cu 10 zile. La câteva zile de la internare, pacienta a fost transferată pe ATI, unde a murit în cursul zilei de marţi, 18 ianuarie. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, a explicat, pentru Libertatea, că starea de sănătate a femeii s-a degradat constant de la internare, iar medicii de la terapie intensivă nu au mai putut-o salva.

„Evoluţia unor astfel de pacienţi depinde de la un organism la altul şi este în funcţie de comorbidităţile fiecăruia. Nu există un tratament diferenţiat în funcţie de tulpina cu care sunt infectaţi pacienţii, mai ales dacă vorbim de cazurile internate la Terapie Intensivă”, a explicat dr. Florin Roşu.

Primele infectări cu Omicron au fost confirmate în România pe 4 decembrie 2021. Până în prezent, 617 cazuri COVID cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 au fost confirmate în România până la data de 16 ianuarie, potrivit INSP. 

Faţă de ieri, numărul cazurilor de infectare cu COVID-19 raportate astăzi aproape s-a dublat, ajungând la 16.760 de cazuri. În secţiile de terapie intensivă sunt internate 487 de persoane, cu două mai multe decât în ziua anterioară. Numărul deceselor raportate marţi ajunge la 70, dintre care 60 de persoane erau nevaccinate şi 10 vaccinate, potrivit INSP. Ultimul record de cazuri s-a înregistrat în România în data de 19 octombrie, când au fost raportate 18.863 de noi infectări.

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite