Primele declaraţii ale părinţilor studentului marocan suspectat de dubla crimă de la Iaşi

0
0
FOTO Captură de ecran
FOTO Captură de ecran

Sakina El Moussaoui, farmacistă, şi Mustafa El Bourkadi, cardiolog, au fost audiaţi miercuri, 6 aprilie, de oamenii legii din Iaşi, ei venind din Maroc pentru a-şi susţine băiatul acuzat de dubla crimă de la Iaşi.

Părinţii lui Ahmed Sami El Bourkadi, suspect principal în cazul dublului asasinat din cartierul ieşean Moara de Vânt, susţin nevinovăţia acestuia, subliniind că au încredere în justiţie şi că adevărul va ieşi la iveală odată cu desfăşurarea cercetărilor. 

Într-o discuţie purtată cu reporterii bzi.ro, Sakina El Moussaoui, farmacistă, şi Mustafa El Bourkadi, cardiolog, au spus că fiul lor nu ar fi putut comite cele două crime. 

„Am discutat cu Sami şi ne-a spus că este nevinovat, nu a avut nimic de-a face cu situaţia aceasta. Iniţial, noi am aflat despre situaţie de pe Internet. Vreau să subliniez faptul că Sami nu ne-a creat niciodată necazuri, probleme. El s-a născut în Canada, a studiat acolo, nu a făcut probleme nici la şcoală, nici acasă, în familie”, a declarat medicul cardiolog Mustafa El Bourkadi, potrivit sursei citate. 

A vrut mereu să fie doctor

Mama lui Ahmed Sami El Bourkadi,  principalul suspect în cazul dublei crime de la Iaşi, spune că fiul ei nu are profilul unui criminal, ba mai mult decât atât: mereu a învăţat, motivat fiind de dorinţa de a fi doctor. 

„Sami e un băiat responsabil şi nu a fost niciodată foarte pretenţios. Întotdeauna a fost interesat de studiile sale, ne-a spus că era mulţumit de şcoala de aici, din Iaşi, de colegi. Nu este genul de persoană căreia să-i fi păsat de haine de firmă sau chestii de acest gen. Până la această situaţie, a avut o viaţă normală şi fericită. De asemenea, el a avut întotdeauna note bune la şcoală. A vrut mereu să fie doctor”, a subliniat Sakina El Moussaoui. 

Cardiologul canadian de origine marocană a precizat că fiul său nu le-a spus vreodată că ar fi avut o problemă.

„Sami nu ne-a spus să fi avut vreodată probleme aici, în România. A fost mereu într-o stare de spirit bună. A fost un şoc pentru noi când am aflat despre această situaţie! Noi spunem că provine dintr-o familie normală, are o educaţie bună, nu credem că a făcut ceea ce se spune”, a adăugat tatăl studentului marocan. 

Adevărul va ieşi la iveală

Mama lui Ahmed Sami El Bourkadi conchide subliniind că are încredere în justiţie şi că adevărul va ieşi la iveală. 

„Sami este nevinovat, nu a comis acele crime. Avem încredere în Justiţie şi în anchetatori. Până la urmă, adevărul va ieşi la iveală odată cu desfăşurarea cercetărilor!”, a încheiat femeia, potrivit bzi.ro.

Amintim faptul că marocanul Youssef Jniyah şi prietena acestuia, Ioana Vanesa Burlacu, au fost găsiţi morţi, sâmbătă, 11 decembrie 2021, în vila în care locuiau cu chirie, în cartierul Moara de Vânt din Iaşi.

Descoperirea şocantă a fost făcută de poliţişti, care au fost informaţi de familia băiatului cu privire la posibila dispariţie a acestuia. 

Ahmed Sami El Bourkadi este principalul suspect în acest caz. Acesta a fost arestat preventiv şi, de atunci, se află după gratii.

Vă recomandăm să citiţi şi:

România, de o lună fără restricţii: Cum s-au schimbat cifrele pandemice fără mască şi fără distanţare

Prima reacţie a lui Putin cu privire la masacrul de la Bucea. Evocă o „provocare grosolană şi cinică” a Ucrainei într-o discuţie cu Viktor Orban

Iaşi


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri