Prezenţa la slujba de Bobotează de la Iaşi, cea mai mică din ultimii ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Slujba de Bobotează de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei  FOTO Andrei Luca
Slujba de Bobotează de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei  FOTO Andrei Luca

Dacă în anii trecuţi curtea Mitropoliei din Iaşi era plină de credincioşi, anul acesta s-au strâns, printre zecile de garduri de protecţie, câţiva ieşeni.

Pandemia de coronavirus a schimbat total atmosfera de la slujba de Bobotează. La Iaşi, la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, s-a înregistrat cel mai mic număr de participanţi din ultimii zece ani.

Dacă în anii trecuţi curtea Mitropoliei din Iaşi era plină de credincioşi, anul acesta, printre zecile de garduri de protecţie, s-au strâns câţiva ieşeni.

De asemenea, agheasma sfinţită a fost în cantitate mai mică faţă de anii anteriori, când se sfinţeau 10 sau 11 butoaie a câte 1.000 de litri. Aceeaşi sfinţire a avut loc la toate bisericile din Iaşi în dimineaţa zilei de 6 ianuarie. 

S-a înregistrat şi o premieră anul acesta. Deşi este cel de-al şaselea an în care crucea de Bobotează este realizată din ramuri de brad, anul 2021 este primul an în care credincioşii nu s-au mai îmbulzit pentru a lua crengile din crucea sfinţită de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Teofan.

Anul trecut, zeci de oameni au rupt bradul din care a fost realizată Crucea de Bobotează. Credincioşii spun că ramurile sfinţite de Mitropolitul Moldovei le poartă noroc.

Vă recomandăm să citiţi şi:

5 sfaturi pentru români, în haosul creat de liberalizarea pieţei de energie electrică şi a scumpirilor ce vor urma

Slujbă de Bobotează la malul mării. Mii de credincioşi sunt în Portul Tomis

Iaşi



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite