Soţia pacientului ars de viu la „Socola” Iaşi: „Cine i-a dat brichetă sau chibrituri? De ce nu s-a salvat? Era legat?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patul care a ars la Instititul Socola FOTO ISU Iaşi
Patul care a ars la Instititul Socola FOTO ISU Iaşi

Conducerea unităţii medicale spune că uşa salonului în care se afla bărbatul nu era încuiată, iar pacientul nu era sedat. În aceste condiţii, moartea acestuia devine şi mai bizară.

Au apărut noi detalii referitoare la cazul pacientului care a ars de viu, chiar în prima zi de Crăciun, într-un salon al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi. Au trecut aproape două săptămâni de la tragedie, iar familia bărbatului încă nu a primit răspunsuri la toate întrebările. Primele declaraţii oficiale venite din partea conducerii Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi ridică şi mai multe semne de întrebare. 

Conducerea Institutului spune că uşa rezervei nu era încuiată, iar pacientul nu era sedat. În aceste condiţii, moartea în flăcări devine şi mai bizară.

Soţia lui Ionuţ Adrian Turchină, bărbatul care a ars de viu la „Socola”, a spus pentru „Ziarul de Iaşi” că va face tot posibilul pentru a afla adevărul despre cauzele care au dus la moartea lui. 

Femeia are multe semne de întrebare cu privire la decesul soţului. „Cei de la spital mi-au spus în primul rând că nu l-au sedat, lucru de care nu ştiu dacă este adevărat. Au spus că i-au dat nişte vitamine şi o soluţie pentru eliminarea alcoolului din organism. Dar oare, în momentul în care a început să ardă, nu a ţipat, nu a strigat după ajutor? Nu l-a auzit nimeni? Era legat de nu a putut să se salveze? Am înţeles că între rezervele patru şi trei a fost făcută o gaură în perete. Cel care stătea în rezerva patru a spart peretele spre cel de la 3, speriat de foc şi fum. De ce nu s-a salvat şi soţul meu?“, spune femeia, potrivit Ziarului de Iaşi. 

Tigările şi focul, principala dilemă

Principala întrebare la care aşteaptă răspuns familia lui Ionuţ Adrian Turchină este „Cine i-a dat brichetă sau chibrituri?”, în condiţiile în care, la momentul internării, în camera de gardă s-a redactat şi un proces verbal în care s-a menţionat că bărbatul nu avea asupra lui ţigări, chibrituri sau brichete, avea doar 61 de lei, chei şi alte obiecte personale. Nu există încă o explicaţie oficială asupra modului în care s-a produs incendiul şi de ce s-a găsit în rezervă un pachet de ţigări.

„Era ars aproape în totalitate… Din câte am înţeles, a ars de viu, probabil a suferit enorm. Cine i-a dat brichetă sau chibrituri? De ce nu era supravegheat de către medici? Din câte am înţeles, focul a fost observat de către o asistentă, care a alarmat-o pe doctoriţa de gardă, care se afla într-o altă parte a spitalului, în loc să sune la 112. Medicul de gardă a venit să vadă incendiul şi ea a sunat la pompieri. Adică a trecut foarte mult timp. Oare nu se incriminează prin faptul că Spitalul Socola ne-au achitat cheltuielile cu înmormântarea, deşi nu le-am cerut acest lucru?“, se întreaba soţia lui Ionuţ Adrian Turchină. 

Pacientul era internat într-o rezervă din corpul 1B al Institutului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, folosit pentru a găzdui pacienţi în aşteptarea sosirii rezultatelor testelor RT-PCR, pentru depistarea infecţiei cu noul coronavirus.

În acest caz, spitalul a demarat o anchetă internă, în timp ce poliţia desfăşoară o investigaţie pentru a stabili cauzele exacte ale incendiului. Ipoteza în momentul de faţă este că bărbatul ar fi fumat în rezerva sa, iar unul dintre chiştoace a aprins salteaua, care a ars în întregime.

Bărbatul a fost înmormântat joi, 31 decembrie, la ora 10.00, la Cimitirul „Eternitatea” din Iaşi. El avea două fetiţe, cea mai mare fiind în clasa pregătitoare. Soţia lui, de 31 de ani, este asistentă la o farmacie, notează presa locală.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cine era bărbatul care a ars de viu la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi. Posibila cauză a tragediei

Alexandru Cumpănaşu a povestit elevilor cum a făcut el amor cu profesoare. „Să vă aduc aminte de sexul prin toaletă?“ VIDEO

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite