Preşedintele Consiliului Judeţean, şef al PSD Iaşi, pus sub acuzare de DNA pentru că ar fi favorizat un „rege al asfaltului”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA Iaşi au dispus punere sub acuzare a preşedintelui Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Alături de Popa, care este şi preşedinte al PSD Iaşi, au mai fost puse sub acuzare alte două persoane.

Maricel Popa este acuzat de abuz în serviciu, la fel ca şi Ioan Daniel Achiţei, fost director al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri din Iaşi. Lista suspecţilor este completată de Ion Echimov, administrator al SC Eky Sam SRL, o firmă apropiată Consiliului Judeţean Iaşi.

 „În perioada 2016-2017, suspectul Popa Maricel, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, beneficiind de ajutorul suspectului Achiţei Daniel-Ioan, a încălcat prevederile legale  privind desfăşurarea activităţilor de investiţii şi reabilitare a infrastructurii  judeţene, în sensul că, direct sau prin intermediar, a sistat în mod abuziv trei contracte care aveau ca obiect întreţinerea drumurilor judeţene”, au anunţat procurorii. 

Aceştia au mai precizat că, în contextul unui scandal mediatic creat în legătură cu lucrările de întreţinere ce se efectuau pe drumul judeţean 248 A (Iaşi –Voineşti - Ţibăneşti), suspectul Popa Maricel a stopat lucrările respective pe motiv că ar exista nereguli la efectuarea lucrărilor, fără ca această hotărâre să aibă la bază vreo expertiză tehnică.

În plus, procedând în aceeaşi manieră – mai arată anchetatorii, suspectul Popa Maricel a determinat excluderea unei societăţi din cadrul asocierilor de firme care au câştigat două din contractele amintite mai sus  şi înlocuirea acesteia cu una “agreată”.

„Într-unul dintre cazuri, ca urmare a conduitei infracţionale a suspectului Popa Maricel a fost produs un prejudiciu firmei respective în sumă de 717.898 lei. În celălalt caz, beneficiind de ajutorul acordat de suspectul Achiţei Daniel-Ioan, activitatea de dezăpezire a drumurilor judeţene pentru perioada 1 ianuarie – 15 martie 2017 a fost retrasă din sarcina aceleiaşi firme şi preluată în mare parte de către SC Eky Sam SRL. Prin acest demers a fost creat folos patrimonial necuvenit către S.C Eky Sam S.RL în valoare de 1.127.563 lei”, au mi arătat anchetatorii.

Cei trei suspecţi au fost prezenţi la sediul DNA Iaşi marţi, 7 noiembrie. Anterior, DNA a cerut autorităţilor locale să furnizeze lista bunurilor preşedintelui CJ Iaşi, în vederea instituirii sechestrului

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite