Comună din cea mai săracă regiune a ţării, călcată de doi miniştri în ultimele zile, înainte de alegeri anticipate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi miniştri din cabinetul lui Mihai Tudose au ajuns în ultimele zile într-o comună săracă din judeţul Iaşi. În plină campanie electorală pentru funcţia de primar, locuitorii comunei Balş s-au putut întâlni atât cu ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, cât şi cu cel al Muncii, Olguţei Vasilescu.

Pentru că duminică, 5 noiembrie, în comuna ieşeană Balş vor avea loc alegeri anticipate, prin comuna aflată la 50 de kilometri de Iaşi au trecut în ultimele zile doi miniştri. După ce în urmă cu o săptămână, ministrul Mediului Graţiela Gavrilescu (ALDE) a ajuns în localitatea ieşeană, luni a venit rândul Olguţei Vasilescu (PSD). 

Ministrul Muncii a făcut campanie electorală pentru candidatul social-democrat la funcţia de primar. Cele două i-au susţinut pe candidaţii propriilor partide, respectiv Mihai Balamuş (ADLE) şi Vasile Acatrinei (PSD). 

image

În faţa unei săli pline cu localnici: „Doamna ministru Lia Olguţa Vasilescu a prezentat principalele realizări ale Guvernului României în materie de pensii, salarii şi protecţie socială, ulterior intrând în dialog cu cetăţenii comunei pe tema anterior expusă, precum şi pe tema modalităţilor prin care comuna Balş va fi sprijinită prin intermediul Consiliului Judeţean, în implementarea obiectivelor de investiţii ce vor fi derulate în perioada imediat următoare“, au transmis oficialii comunei Balş. 

La întâlnirea de luni, pe lângă ministrul Mediului s-au mai aflat şeful Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa, care este şi liderul interimar al PSD Iaşi, Romeo Olteanu, vicepreşedintele CJ Iaşi, Ionel Vatamanu, primarul oraşului Târgu Frumos, dar şi alţi primari din zonă. „Domnul Maricel Popa preşedintele CJ Iaşi şi-a reiterat sprijinul pentru Primarul interimar Vasile Acatrinei în realizarea obiectivelor propuse“, se arată pe pagina de socializare a comunei.

image

Alţi doi candidaţi vor intra în cursa pentru funcţia de primar din Balş, respectiv Constantin Golduţ (PNL) şi Cristian Dănuţ Acatrinei (UNPR). Comuna Balş a rămas fără primar la începutul acestui an, după ce fostul edil Constantin Cibotaru (PSD) în urma unei condamnări definitive pentru luare de mită şi trafic de influenţă.

Social-democratul a primit trei ani de închisoare cu suspendare, după ce a fost acuzat de DNA că a cerut 20.000 de euro mită de la reprezentanţii unei firme, promiţându-le că va interveni pe lângă membrii Consiliului Local în vederea concesionării unei suprafeţe de teren. Comuna Balş a fost înfiinţată în 2004, este una dintre cele mai sărace din judeţ. 

Citeşte şi:

Parc industrial gigantic construit în mediul rural. Cum a ajuns Miroslava cea mai bogată comună din România

IaşiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite