Portret/ Anamaria Grigoriu, fotomodelul cu centură neagră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anamaria nu a ratat podiumul la Campionatul Mondial, European şi Naţional de Karate Shotokan. Tânăra cochetează şi cu modellingul. Anamaria Grigoriu  a călcat prima dată pe tatami la vârsta de 6 ani.  Înainte de a învăţa alfabetul părinţii botoşănencei s-au gândit să o îndrume spre Karate Shotokan.

„Pentru că făceam şotii, părinţii s-au gândit să mă trimită la sală, ca să-mi consum energia. Nu mi s-a părut deloc greu şi din acea zi nu am mai renunţat la karate“, îşi aminteşte sportiva. În timp,păpuşile au fost înlocuite cu kimono-ul, iar o parte din timpul petrecut cu prietenii cu ore de antrenament.

Vicecampioană europeană

Însă efortul şi munca depusă nu a rămas fără rezultat. Sportiva, care este legitimată la Clubul Ishido din Botoşani şi se antrenează cu Mihai Dreţcanu, a câştigat prima competiţie la vârsta de 8 ani şi jumătate. „Eram atât de entuziasmată că am ieşit prima, încât am spus că pe viitor o să iau doar locul întâi“, spune Anamaria. Şi-a adăugat în palmares multe medalii şi diplome, iar în 2001 a obţinut locul I la juniori Campionatul Mondial de Karate Shotokan de la Budapesta. Aproape în fiecare an a obţinut locul I la Campionatele Naţionale, la categoria -50 de kilograme, iar anul acesta s-a clasat pe locul II la seniori la Campionatul European din Polonia. „Acum mă antrenez de trei ori pe săptămână pentru Campionatele Mondiale din septembrie. Sper să mă clase şi acolo pe podium“, menţionează sportiva. Anamaria susţine că o parte din succes i se datorează părinţilor săi, care au susţinut-o din toate punctele de vedere.

„Consider că educaţia unui om este foarte importantă deoarece cizelează şi şlefuieşte atitudinea şi caracterul omului. Datorită educaţiei primite am nişte principii sănătoase, după care mă ghidez în viaţă şi de la care nu mă abat. Părinţii mei au fost alături de mine şi m-au susţinut financiar pentru a putea participa la competiţii“, spune Anamaria. Sportiva cochetează şi cu modellingul şi-şi doreşte să ajungă imaginea unui brand.

„Nu am înălţimea potrivită, dar mi-ar plăcea să fiu un model în reclame sau imaginea unui brand. Timp de trei ani am făcut şi cursuri în domeniu şi sper ca încetul cu încetul să-mi construiesc şi o carieră“, spune Anamaria.

Profil

Născută: 8 septembrie 1988, Botoşani.
Studii: Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea „Al. I. Cuza“, Iaşi.
Familie: Are o soră.

Întrebări şi răspunsuri

Te-ai gândit să antrenezi mai târziu?
Nu vreau să renunţ la karate până la vârsta de 35 de ani, atunci când nu voi mai putea concura. Dacă o să am o oportunitate mi-ar plăcea să antrenez sau să-mi deschid o sală. Oricum, acest sport nu îţi aduce bani, ci îl faci doar din plăcere.

Cum ţi-a schimbat viaţa sportul?
Atunci când practici karate eşti mult mai calculat, mai precaut şi ordonat. La competiţii mi-am făcut şi foarte mulţi prieteni din alte oraşe, cu care am păstrat legătura.

Ce-i place
Îi place ca în timpul liber să se relaxeze citind o carte, să meargă la cinema sau în club cu prietenii. Printre pasiunile sportivei se numără şi echitaţia.

Ce nu-i place
Sportivei nu-i place să se trezească dimineaţa şi nu suportă minciuna şi infidelitatea. „Nu-mi place să pierd, dar dacă se întâmplă fac tot posibilul ca să fie în avantajul meu“, spune Anamaria.

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite