Planuri pentru un nou cartier într-o zonă rezidenţială a Iaşiului. Cine se află în spatele investiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zona unde va fi amenajat cartierul
Zona unde va fi amenajat cartierul

Unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Iaşi intră în linie dreaptă pentru avizarea unui nou ansamblu de locuinţe colective într-o zonă verde a oraşului.

Ioan Zapodeanu a cerut avizul Consiliului Local Iaşi pentru un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în zona Viticultori, unde vrea să amenajeze peste 30 de tronsoane de bloc. Potrivit documentaţiei de urbanism, în apropierea Liceul de Agronomie din Copou va apărea un nou cartier. 

Astfel, pe un teren de peste 49.300 metri pătraţi ar urma să apară opt blocuri cu P+9 etaje şi alte două niveluri în subteran. În viitorul cartier, ar urma să mai fie construite tronsoane de bloc cu şapte,  cinci, patru şi trei etaje. Terenul din zona rezidenţială a oraşului a fost achiziţionat de Zapodeanu în baza unor contracte de vânzare-cumpărare din 2017 şi altor acte de schimb. Până acum, documentaţia de urbanism înaintată de Ioan Zapodeanu a fost avizată de mai multe direcţii de specialitate din Primăria Iaşi. 

„Atestăm în calitate de autoritate tehnică şi structură de specialitate în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului în cadrul administraţiei locală a municipiului Iaşi, faptul că prezenta documentaţie este completă, respectă toate normele în vigoare în domeniul amenajării teritoriului şi urbanismului, nu conţine derogări neconforme cu legislaţia specifică, de la prevederile documentaţiilor de urbanism şi reglementările locale aprobate pentru teritoriul administrativ  al municipiului Iaşi şi nu conţine date sau informaţii eronate“, se arată în nota de fundamentare. Pe strada Viticultori este prevăzut în PUZ şi un sens giratoriu în apropiere de căminul Liceului Agricol. 

Plan cartier Zapodeanu

Investiţia omului de afaceri este una de amploare, numai valoarea terenului pe care ar urma să fie amenajat cartierul ajunge la peste 6 milioane de euro. Ioan Zapodeanu este unul dintre cei mai activi investitori imobiliari din Iaşi, acesta cumpărând numeroase terenuri în municipiu şi zona metropolitană. O practică frecventă a acestuia este să vândă proiectele imobiliare după ce obţine avizele de urbanism pe terenurile pe care le achiziţionează. 

În zona Viticultori s-au anunţat numeroase proiecte imobiliare, însă zona rezidenţială, una din puţinele încă verzi din Iaşi, duce lipsă de infrastructură rutieră şi utilitară corelată cu planurile urbanistice aprobate. 

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite