Păpuşarii ieşeni au făcut senzaţie la cel mai important festival de teatru pentru copii din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Echipa Teatrului „Luceafărul“ din Iaşi a fost admirată în Italia
Echipa Teatrului „Luceafărul“ din Iaşi a fost admirată în Italia

Trupa Teatrului „Luceafărul" din Iaşi a fost îndelung aplaudată sâmbătă, 14 iulie, de spectatorii prezenţi la Festival Internazionale del Teatro per Ragazzi din Italia, cea mai importantă manifestare italiană dedicată teatrului pentru copii, pentru punerea în scenă a piesei „O harababură" după Ion Sava.

Laureat în iunie la Praga cu Premiul pentru cea mai bună creaţie artistică, spectacolul ieşenilor „O harababură" s-a bucurat de un nou succes sâmbătă, 14 iulie, în Italia, la I Teatri del Mondo, în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru pentru Copii.

FOTO Premii la Praga pentru Teatrul "Luceafărul". Actorii ieşeni primesc recunoaştere la Festivalul Mondial al Artei Păpuşăreşti

10.000 de euro pentru un spectacol la Teatrul "Luceafărul". Află cine dă aceşti bani!

Echipa ieşeană formată din regizorul Ion Ciubotaru, scenograful Daniela Drăgulescu, actorii Emanuel Florentin (care a primit premiul pentru cel mai bun actor la Praga), Beatrice Engel, Beatrice Volbea, Adrian Buliga şi Gigi Sfaiter i-a impresionat pe cei prezenţi, iar directorul festivalului, Marco Renzi, a prezentat echipa ieşeană subliniind „maniera în care promovează valorile culturale româneşti, schimburile artistice europene".

Iaşi: Păpuşarii de la Teatrul Luceafărul, invitaţi de seamă la Festivalul Internaţional de la Praga

Festivalul care continuă până pe 21 iulie este considerat cea mai importantă manifestare italiană dedicată teatrului pentru copii.

„Festivalul I Teatri del Mondo are misiunea de a oferi publicului tînăr o alternativă educaţională competitivă în raport cu alte tentaţii contemporane apreciate de public: televiziunea, computerul, cinematograful", se arată în comunicatul trimis de oficialii Teatrului „Luceafărul".

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a afla noutăţi din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite