Palatul de poveste de la Ruginoasa, ţinut sub cheie. Află de ce fac cale întoarsă turiştii! FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reşedinţa domnitorului Al.I. Cuza de la Ruginoasa stă închisă, deşi lucrările de consolidare s-au încheiat din octombrie 2010.

Turişii care au trecut în acest an prin comuna Ruginoasa şi au vrut să afle tainele unei clădiri construite între 1800-1811 ce a fost castel pentru familia Sturdza şi reşedinţa domnească a lui Al.I. Cuza, au fost întorşi din drum.

Primele imagini cu Sala Mare a Teatrului "Vasile Alecsandri" fac senzaţie pe Facebook. Vezi cum arată sala de spectacole FOTO

"Doar parcul din exterior poate fi vizitat, în interior ni s-a spus că încă nu este amenajat", a spus Mihai, un turist aflat în trecere prin Ruginoasa. Povestea Palatului de la Ruginoasa o afli AICI


Daţi click pe colaj pentru imagini cu Palatul lui Alexandru Ioan Cuza

image

Deşi din afară spaţiul pare un castel din basme, în interior încă se lucrează la conceptul muzeistic. Lucrările de consolidare şi amenajare au fost finalizate încă din 2010. "Unitatea de Management a Proiectului din cadrul Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional a recepţionat lucrările de consolidare şi restaurare a Palatului «Al.I. Cuza» de la Ruginoasa în luna octombrie 2010. Repunerea în circuitul public a obiectivului este exclusiv responsabilitatea beneficiarului direct, respectiv a Complexului Muzeal Naţional «Moldova» Iaşi", explică oficialii Ministerului Culturii.

Legenda "statuii uşărnice" din centrul Iaşiului. Află ce ascunde sub soclu FOTO

Şefii Complexului Muzeal estimează că până la sfârşitul anului va fi deschis spaţiul. „Sperăm ca până la începutul lunii decembrie vom putea deschide Palatul“, a spus Lăcrămioara Stratulat, directorul Complexului. Practic, după lucrări de consolidare de doi ani, refacerea conceptului muzeaistic va dura pe puţin doi ani.Lucrările de consolidare au depăşit 2,6 milioane de euro, fără TVA.

Sacrificiul unui primar al Iaşiului de altădată: şi-a pus bunurile gaj pentru teatru FOTO

Turist în Moldova: ţinut în faţa uşilor închise din cauza programului de lux al funcţionarilor publici

Intră pe iasi.adevarul.ro pentru a vedea cele mai noi informaţii din Capitala Moldovei!

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite